duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lucrările, pericol pentru oameni

De mai bine de două luni, se lucrează intens pentru modernizarea cartierului 1 Mai, însă în fiecare clipă se poate produce o nenorocire, dacă oamenii sunt neatenți

Cartierul 1 Mai începe să arate tot mai bine, însă ce se întâmplă dacă se produce un accident, dacă o persoană moare?

De mai bine de două săptămâni se lucrează pentru punerea cablurilor și apoi pentru asfaltare, însă oamenii sunt speriați că oricând se poate produce un accident. Sunt gropi lăsate zile întregi fără să fie semnalizate și pericolul poate apărea oricând.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Am venit acum câteva zile de la mare și am rămas foarte surprins să văd că nu am unde să parchez, pentru că în acel loc era o groapă imensă. Norocul meu a fost că am venit ziua. Dacă era noapte nu știu ce se întâmpla. Am venit după zece zile acasă și nu mă așteptam să găsesc o asemenea groapă în fața blocului. Ar fi trebuit semnalizată sau măcar să se astupe provizoriu cu ceva. Oricum, nu am văzut să mai lucreze la ea și nu înțeleg de ce trebuie să rămână așa”, a afirmat Ștefan P., de 45 ani, din Craiova.

Și alți oameni sunt nemulțimiți de această situație.

“Este un pericol general. Și copiii și oamenii pot să cadă, într-o clipă de neatenție. Nu se poate așa ceva. Nu ne putem lăsa copiii liberi în fața blocului și nu înțeleg de ce nu se apucă să lucreze într-o parte și să nu lase neastupat până nu termină”, a punctat și Mihaela M., 38 ani.

“Constructorii în cauză vor fi amendați

Autoritățile locale nu știau nimic despre acest lucru și dau asigurări că situația se va remedia, iar cei vinovați vor răspunde.

“Nu știam de acest lucru. În mod normal, orice constructor care are o lucrare, trebuie să semnalizeze acea lucrare, conform prevederilor legale. Voi vorbi cu cei de la primărie care au atribuții în acest sens, să meargă pe teren să le dea amendă. Altfel nu înțeleg, decât dacă le dăm amenzi”, a afirmat city-managerul orașului, Radu Preda.

În urmă cu mai bine de două luni, Radu Preda anunța acest amplu proces de lucrări, însă nu se știa că va fi pericol public pentru oameni.

“În 1 Mai, zona Pelendava, suntem la stadiul de asfaltări, iar furnizorii (CEZ-ul, gazele, apa) repară pentru a nu mai sparge asfaltul. Se vor face şi parcări, se va reamenaja toată zona. Va ieşi frumos! În zona de la Pelendava vom pune chiar şi un sens giratoriu unde este staţia de taxi. Vom sta în acea zonă până când vom termina, nu avem un termen exact de finalizare a lucrărilor. Tot cartierul 1 Mai se va face în acest an şi ce rămâne nefăcut se va realiza anul viitor. Nu plecăm cu echipa de străzi până nu se va termina tot cartierul”, a afirmat, la acea vreme, Radu Preda. 

La începutul lunii iunie, o persoană și-a pierdut viața într-un mod ciudat, după ce ar fi încercat să treacă peste un șanț făcut în trotuar, într-o zonă în care se lucrează, în apropiere de Piața Mare. După spusele martorilor, bărbatul și-ar fi pierdut echilibrul, căzând în el și lovindu-se la cap. Și acel șanț era nesemnalizat.

Să sperăm că nu vor mai fi și alte victime din cauza lucrărilor efectuate.

După spusele autorităților, lucrările din 1 Mai se vor încheia peste câteva luni, când tot cartierul va fi proaspăt asfaltat. 

Politica