duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-a întors acasă, după 25 de ani

Regimul comunist din România a adus odată cu el multe povești. Îmbrățișat de unii și hulit de alții a fost o epocă marcantă în istoria noastră, fără doar și poate. Una dintre povești a început acum 25 de ani când Petronela Loghin, acum în vârstă de 27 de ani, a fost „dată de suflet” de tatăl său unor suedezi, pe motiv că nu mai avea cu ce să o crească.

Bărbatul a povestit pentru adevarul.ro că nu și-a dorit ca și copiii săi să nu aibă ce mânca și astfel a luat decizia de a-și da spre adopție fiica.

„Eu am fost sărac de mic, m-am născut în Moldova într-o familie săracă şi nu am vrut ca şi copiii mei să rabde de foame. Domnul Săndulescu Marian, juristul de atunci al primăriei Râmnicu Vâlcea, a fost cel care m-a ajutat. Dânsul a fost cel care m-a întrebat dacă suntem de acord să dăm spre adopţie doi copii unor familii din Suedia. Mi-a spus că fetelor le va fi foarte, foarte bine, că e vorba despre familii de bună-credinţă, aşa că am acceptat. Repet, nu am vrut să rabde de foame şi copiii.   Dar vă spun că în toţi aceşti ani ne-a fost dor de ele şi ne-am dorit foarte mult să le mai vedem măcar o dată”, a spus Petru Loghin, tatăl Petronelei, pentru adevarul.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

În tot acest timp părinții Petronelei nu au mai avut nicio veste de la fiica lor și nu au păstrat legătura cu părinții adoptivi. Însă, după 25 de ani, o întâmplare fericită a făcut ca ea să poată să își regăsească familia și să calce din nou pe meleagurile unde s-a născut. Petronela a cunoscut un tânăr din Curtea de Argeș care muncea în Suedia, iar acesta a fost cel care a ajutat-o să își redescopere familia originară din Popești.

„Din momentul când a părăsit ţara, în 1990, nimeni nu a mai ştiut nimic de ea şi nu de puţine ori s-a crezut că fata a căzut victima traficanţilor de carne vie. Am rămas extrem de impresionat când am văzut-o pe Petronela şi nu pot să descriu în cuvinte ce emoţie a trăit ea când a intrat în sat. A izbucnit în lacrimi când şi-a strâns părinţii în braţe, a început să plângă chiar şi atunci când i-a fost prezentat unul din vecinii părinţilor ”, a spus primarul Constantin Şerban pentru adevarul.ro.

 

Tânăra a mărturisit că mereu și-a dorit să își cunoască familia, convinsă fiind că asta se va întâmpla într-o zi.
 

„Am fost sigură că într-o zi îmi voi cunoaşte familia. Nu-mi aminteam nimic din copilărie sau cum arătau părinţii mei, de exemplu, dar tot timpul am trăit cu speranţa că într-o bună zi îi voi regăsi. Sunt impresionată de ce am găsit în ţară, aveam o altă impresie, dar România e o ţară frumoasă”, a spus Petronela reporterilor adevarul.ro.
De admirat este faptul că tânăra nu își judecă părinții pentru gestul lor și spune că va reveni în țara sa natală vara viitoare, în vacanță. Petronela Rosengren speră că va învăța și limba română, singurul lucru pe care îl poate rosti este „noapte bună“.

Petronela Rosengren este doar unul dintre copii pe care familia sa din România i-a dat spre adopție unor străini din Suedia. Maricica este sora Petronelei și chiar dacă acum trăiesc în aceeași țară ele nu s-au văzut. Familia din Vâlcea nu știe dacă fetei i s-a spus că este adoptată și dacă vrea sau nu să își cunoască familia și locurile natale.

Foto:adevarul.ro

Politica