sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Voleibaliștii români au nevoie urgentă de două victorii

Voleibaliștii români, pregătiți de selecționerul craiovean, Dănuț Pascu, au început slab Liga Europeană, pierzând cele două jocuri din Grecia. Aflați pe penultimul loc în grupă, cu zero puncte, tricolorii trebuie să se impună în ambele partide cu Belarus pentru a se apropia de locul secund. În prima etapă, Belarusul a evoluat tot în deplasare, înregistrând un succes și un eșec în Croația. Înaintea duelului din aceste zile, selecționerul României, Dănuț Pascu a atras atenția asupra valorii ridicate a adversarilor.

„În prima etapă, cu Grecia, disputată săptămâna trecută, au fost două jocuri pierdute cu 3-0 și 3-1 și nu ne rămâne decât să ne unim forțele, acum, pentru acest duel cu Belarus și să ne concentrăm mai mult. Sper să facem un joc bun și să-l și câștigăm. Trebuie să vă mai spun că naționala Belarusului este formată din jucători care evoluează în campionate puternice în Europa, este omogenă, tehnică și luptătoare. Întâlnim o echipă de talie înaltă, dar asta nu înseamnă că sunt privați de o tehnică individuală bună, deci avem în față o echipă puternică. Noi am avut posibilitatea să vedem și cele două meciuri ale lor din prima etapă, când au jucat în Croația. Acolo au pierdut primul meci cu 3-1 și l-au câștigat pe cel de-al doilea cu 3-1. Menționez că echipa Croației va merge la europene în această toamnă și rezultatul acesta spune multe“, a afirmat Pascu, în cadrul unei conferințe de presă. 

Pascu va face schimbări în echipă

Policlinica Buna Vestire Craiova

În continuare, selecționerul a găsit cauzele eșecului din Grecia și a detaliat ce schimbări va face pentru duelul cu Belarus.

„Pentru noi a fost un dezavantaj că am întâlnit în prima etapă Grecia, pentru că era o echipă care a jucat în World League șase sau opt jocuri, au evoluat în Mexic, China, cu Slovacia, întâlnirile fiind tur-retur. Pe noi ne-a dezavantajat și faptul că am început pregătirea târziu. Campionatul s-a terminat pe 3 mai, jucătorii au luat o pauză până pe 20 iunie, iar de atunci și până pe 10 iulie am avut două săptămâni și jumătate de pregătire și, din păcate, nici un meci de verificare. Toate eforturile federației de a găsi un partener au fost în zadar. Am plecat cu acest complex al lipsei de pregătire și de omogenitate și tocmai de aceea nu am putut să jucăm așa cum ne-am așteptat în Grecia. Suntem obligați să jucăm bine și să facem tot posibilul să câștigăm cu Belarus, pentru că în situația în care am pierde un meci ne-am diminua foarte mult șansele de a intra în primele două clasate. Vor fi și două schimbări. Vor apărea doi jucători noi pe postul de centru, este vorba despre Andrei Spânu și Andrei Lazăr, care nu au putut să participe în prima etapă. Sunt jucători care vin de la Constanța, de mare valoare și cu foarte multă experiență, au jucat sferturi de finală în Liga Campionilor. De pe centru va ieși Ghionea“, a mai spus Dănuț Pascu.

Partidele dintre România și Belarus vor avea loc, vineri și sâmbătă, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă din Bănie, iar prețul unui bilet va fi de cinci lei, copiii sub 14 ani având intrarea gratuită.

spot_img
spot_img

Politica