luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A ucis-o pentru că i-a refuzat avansurile

Un doljean de 34 de ani, din comuna Lipovu, a fost arestat preventiv pe 30 de zile, în baza mandatului emis de Tribunalul Dolj, miercuri seara, pentru omor.   Anchetatorii au stabilit că acesta a ucis o femeie de 33 de ani, din aceeaşi localitate, în cursul zilei de sâmbătă, lovind-o de mai multe ori în cap cu o bucată de lemn, şi i-a aruncat cadvrul într-un lan de floarea-soarelui de la marginea comunei, unde a fost descoperit luni seară, sfârtecat de animale. Aceasta s-a petrecut pentru că femeia a refuzat să întreţină relaţii sexuale cu el, din câte au stabilit anchetatorii.

Totul a început cu o descoperie macabră făcută luni seara, de un localnic din comuna doljeană Lipovu. Bărbatul s-a dus să-şi verifice cultura de floarea-soarelui şi a găsit cadavrul unei femei, în stare de descompunere şi sfârtecat, de animale, după cum s-a stabilit ulterior. Localnicul a anunţat Poliţia, astfel că la scurt timp poliţişti şi procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au ajuns la faţa locului şi au demarat ancheta. S-a stabilit că victima era Floriana Plosceanu, de 33 de ani, din localitate, iar în urma autopsiei medicii legişti au confirmat că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei şi dilacerării meningo-cerebrale, urmare a unui traumatism cranio-cerebral cu fractură multieschiloasă de boltă şi bază de craniu – mai exact lovituri multiple şi puternice în cap. Cu greu, în urma cercetărilor, oamenii legii au reuşit să stabilească cine este autorul, respectiv Marian Marius de 34 de ani, tot din Lipovu, şi cum a procedat acesta.

Astfel, a reieşit că oribila faptă s-a petrecut sâmbătă după-amiază, în jurul orei 15.00. Victima a plecat pe jos peste câmp, din Lipovu către Radovan. Pe drum s-a intersectat cu Marius Marin zis ,,Traian al lui Zorinel” care venea cu căruţa către sat. Bărbatul a trecut de ea, însă s-a răzgândit şi a pornit în urmărirea ei. A oprit-o şi i-a cerut să întreţină relaţii sexuale cu el, însă victima l-a refuzat. După cum a declarat la audieri autorul, refuzul femeii l-a enervat aşa de tare că a pus mâna pe o furcă din căruţă şi a început să o lovească în cap. I-a rupt hainele de pe ea, apoi, dându-şi seama că a ucis-o, a urcat-o în căruţă şi a dus-o către Radovan, aruncând-o în lanul de floarea-soarelui unde a fost găsită.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dimineaţa următoare, duminică, 12 iulie a.c., autorul a hotărât să ascundă căruţa cu care transportase cadavrul victimei, aşa că a demontat-o, a ascuns structura metalică în spatele unei locuinţe abandonate, într-o zonă cu vegetaţie sălbatică înaltă şi şi-a cumpărat altă căruţă, iar partea din lemn a ars-o.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au reţinut, marţi seara, pe autor, l-au adus la Craiova pentru audieri, fiind apoi introdus în arestul IPJ Dolj, iar miercuri seară l-au prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de omor. Propunerea a fost admisă de instanţă, care a dispus arestarea acestuia pentru 30 de zile.

“Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Marin Marius pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 15.07.2015, până la data de 13.08.2015, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu din data de 15.07.2015, ora 20.30”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj.  

Politica