vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţi: Medicii de familie, lacomi de bani în vizorul lui Mîţu

Preşedintele-director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mehedinţi a anunţat că are indicii temeinice despre faptul că unii medici de familie percep bani pacienţilor pentru eliberarea de adeverinţe medicale lucru interzis de lege. Aşa că în perioada următoare pentru a-i depista pe medicii lacomi de bani se vor face controale care vor începe cu verificarea  chitanţierelor acestora.

Şeful CJAS Mehedinţi, Ion Mîţu, declară război deschis medicilor de familie care percep ilegal bani de la pacienţi pentru a le elibera adeverinţe medicale.   Pentru a-şi susţine cauza, Mîţu, a citat din lege: „În lege spune foarte clar: medicului de familie care percepe taxe pentru adeverinţe medicale i se reziliază de drept, printr-o notificare scrisă a CJAS contractul cu casa în termen de cinci zile. Îi rog pe medicii de familie să respecte legea şi contractul pe care îl au cu casa”, a mai spus Ion Mîţu, fostul prefect al judeţului Mehedinţi.

Ancheta pe care Ion Mîţu vrea să o demareze a venit în urma sesizărilor primite de la pacienţii care au reclamat faptul că pentru documentele eliberate de medicul de familie li se percep taxe suplimentare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,În judeţul Mehedinţi sunt 151 de medici de familie care au contracte cu Casa. O parte dintre ei, în jur de 7-8 au început să perceapă taxe cuprinse între 10 si 25 de lei pentru adeverinţe şi documente medicale. Acest lucru este interzis de lege, conform noului contract cadru şi al normelor de aplicare unde se stipulează clar că medicul de familie nu poate să perceapă taxe pentru documentele medicale. Începând de mâine, două luni de zile, corpul de control de la CJAS va pleca pe teren şi va verifica medicii de familie. Nu mai accept să plătească taxe-vă dau un exemplu-un bătrân care vrea să se ducă la băi, merge să ia trimitere de la medicul de familie şi i se cer bani pentru lucrul acesta”, a mai susţinut şeful CJAS Mehedinţi.

În judeţ taxarea la medicul de familie este un lucru uzual. Mai mult decât atât, sunt medici de familie care au afişate pe uşa cabinetelor şi tarifele pentru eliberarea de documente, lucruri care sunt ilegale. Şeful CJAS a mai precizat că va fi verificat fiecare chitanţier în parte pe care medicii de familie îl deţin. Verificări vor fi făcute în toate localităţile judeţului.

Politica