sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Anchetă DSP în cazul copiilor cu sindrom uremic

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea a dispus efectuarea unei anchete  în cazul celor patru copii din județ care au ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”, din capitală. Potrivit primelor date ale anchetei, copiii s-ar fi îmbolnăvit din cauza fructelor din comerţ. De altfel, mama unei fetițe de numai 11 luni, aflată acum în moarte cerebrală, susține că micuța ei s-a îmbolnăvit din cauza fructelor cumpărate de la Kaufland și Billa.

“În urma anchetei declanşate de către DSP Vâlcea s-a constatat că la Spitalul Budimex au ajuns patru copii din judeţul Vâlcea. Primul caz s-a prezentat în data de 29 iunie la Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) din Râmnicu Vâlcea, Secţia Boli Infecţioase. Cu 5 sau 7 zile înainte să fie internată, din afirmaţiile aparţinătorilor, s-a constatat că fetiţa a avut probleme de sănătate şi a fost tratată în ambulatoriu. În data de 30 iunie, simptomatologia s-a agravat, motiv pentru care bebeluşul a fost trimis la Budimex cu diagnosticul de suspiciune de sindrom hemolitic uremic. De asemenea, în data de 29 iunie şi în data de 2 iulie, au fost internate în Secţia de Pediatrie a SJU alte două cazuri, tot copii, fiecare având vârsta de un an şi două luni, pentru o simptomatologie constând în iritabilitate, vărsături, scaune diareice. Şi în aceste cazuri, simptomatologia s-a agravat, iar în data de 7 iulie, cele două cazuri au fost trimise la acelaşi spital din Bucureşti. Ştim că mai există un caz al unui copil tot dinVâlcea care a fost internat pentru aceeaşi simptomatologie la Budimex”, a declarat, potrivit adevărul.ro, Lorena Mărgăritescu, directorul DSP Vâlcea.

Aceasta a mai afirmat că, din primele date, îmbolnăvirea ar putea fi cauzată de spălarea necorespunzătoare a fructelor. 
Reamintim că mama fetiței de 11 luni, intrată în moarte cerebrală și-a scris tragedia pe Facebook, atenționând ceilalți părinți asupra produselor cumpărate din Kaufland și Billa:„Din nefericire îngeraşul meu de numai 11 luni se află în moarte cerebrală, asta datorită fructelor cumpărate din comerţ (mere, avocado, banane, caise, nectarine)… ajungând la enterocolită acută urmată de SINDROM UREMIC SEVER care atacă pe rând toate organele. Azi, 10 iulie 2015, aici în Bucureşti, la spitalul Budimex vine al patrulea caz din Râmnicu Vâlcea. Aveţi grija de sufletele voastre. îngeraşul meu nu a avut putere să lupte”, a scris Cristina Stancu, mama copilei, pe Facebook, potrivit voceavâlcii.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fetița avea imunitatea scăzută, iar boala s-a instalat rapid. Mama este convinsă că fiica ei s-a îmbolnăvit din cauza frcutelor cumpărate de la Kaufland și Billa.

„Totul a pornit de la o enterocolită cu sânge… apoi blocaj renal şi s-a instalat acest sindrom, care până acum 4 ani erau 1 caz la 1 milion, care ducea la mortalitate.Deocamdată, o mai ţin aparatele. La noi, în România, nu au voie să o deconecteze de la aparate. Micuţa mea nu a supt, deci avea imunitatea foarte scăzută. La ea s-a instalat boala foarte repede. Întâi afectează rinichii, deci nu mai urinează. Am început cu dializa peritoneala. Am înţeles că toate tratamentele micuţei au ajuns la 50.000 euro. Dar, din păcate, organismul ei nu a mai rezistat. De regulă, acest sindrom poate fi dobândit de la apă contaminată, carne de vită sau fructe. Sunt sigură că fetiţei mele i s-a tras de la fructele cumpărate din Billa şi Kaufland”, a povestit mama, pentru voceavâlcii.ro.

Sindromul hemolitic uremic apare, în general, în urma infecţiei cu E.coli. Anumite tulpini de E. coli pot provoca crampe abdominale severe și diaree cu sânge sau alte probleme. Aceste tulpini de E. coli produc o otravă care dăunează vaselor de sânge.

spot_img
spot_img

Politica