sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Amenzi pentru nereguli la piscine

Ştrandurile, piscinele şi bazinele de înot din judeţul Olt au fost controlate. În cadrul şedinţei colegiului prefectural de pe 11 iulie a fost instituită o comisie care să facă aceste verificări, formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Direcția de Sănătate Publică, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor și Inspectoratul Teritorial de Muncă. A fost inspectată activitatea a şapte societăţi comerciale, trei societăți din Slatina; două societăți pe raza municipiului Caracal şi două societăți din Scorniceşti.

În urma acțiunilor s-a constatat că probele de apă recoltate din piscine/ bazine erau conforme din punct de vedere fizico-chimic și microbiologic. Au fost însă şi nereguli, un agent economic nu avea contractul de prestări-servicii pentru monitorizarea calității apei de îmbăiere. Reprezentanţii  DSP Olt, au dispus pentru acesta, intrarea în legalitate în termen de 7 zile. Un alt agent economic a fost sancţionat cu o amendă în valoare de 500 lei fiindcă nu deţinea certificatele noţiunii fundamentale de igienă.

Cu amendă în valoare de 10.000 lei din partea ITM Olt s-a ales şi un alt agent economic, pentru primirea la muncă a unei persoane fără forme legale.De asemenea, în timpul controalelor, au fost dispuse și unele măsuri privind:completarea instruirii din punct de vedere al securității și sănătății în muncă;stabilirea și luarea măsurilor pentru acordarea primului ajutor; încheierea de contracte individuale de muncă; respectarea prevederilor legale privind muncă suplimentară și repausul săptămânal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Verificările au fost efectuate în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Sănătății nr.119/ 2014, Ordonanța Guvernului nr.21/ 1992 privind protecția consumatorilor, republicată și prevederile Legii nr.108/ 1999 privind înființarea și organizarea Inspecției Muncii, republicată.
Activitatea de verificare a piscinelor, ștrandurilor și bazinelor de înot este în desfășurare.

Politica