sâmbătă, mai 11, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ionuţ Drăguşin şi-a adjudecat titlul balcanic la juniori 1

Sportivul aflat în dublă legitimare cu CSM Craiova şi Colegiul Naţional "Gib Mihăescu" din Drăgăşani a reuşit de curând o performanţă importantă la nivel internaţional.

Sâmbătă şi duminică, la Piteşti, a avut loc Campionatul Balcanic pentru Juniori 1, unde atletul Ionuţ Drăguşin a urcat pe prima treaptă a podiumului. Sportivul originar din judeţul Vâlcea a fost cel mai bun din Balcani în cursa de 1.500  metri, pe care a terminat-o primul cu un timp de 3 minute 51 de secunde şi 92 de sutimi. Acest titlu balcanic nu este o premieră pentru carierea atletului, el obţinând un aur balcanic şi în perioada în care a concurat la categoria juniorilor 2.

Antrenorul său, Cristian Orza, a declarat că performanţa este una remarcabilă, care vine după o perioadă mai dificilă a sportivului, acesta trebuind să se concentreze în ultimele zile mai mult pe studii pentru a susţine examenul de bacalaureat. "Este un titlu balcanic extrem de important pentru Ionuţ, mai ales că vine după o perioadă mai grea, în care a fost nevoit să înveţe mult pentru examenul de bacalaureat şi în săptămâna premergătoare concursului chiar a avut de susţinut acest examen. Cursa de la Piteşti a fost mai mult tactică, pe care Ionuţ a controlat-o foarte bine. Punctul lui forte este finish-ul, s-a desprins în ultimii 300 metri şi a câştigat. Nu este primul său titlu balcanic, a mai obţinut unul când era junior 2, este un sportiv foarte talentat, de perspectivă. Acum, ne pregătim de Campionatul European din Suedia, care se va desfăşura săptămâna viitoare", a declarat Cristian Orza, antrenorul campionului balcanic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O altă atletă legitimată la cluburile craiovene a participat în weekend la Balcaniada de juniori. Este vorba despre Cătălina Chircă, de la LPS "Petrache Trişcu", ce a ocupat poziţia a şaptea în proba de 1.500  metri. România s-a clasat pe locul secund în clasamentul general la Campionatul Balcanic de la Piteşti, cu 283,50 puncte, în spatele Turciei   (326,50 puncte), dar înaintea Greciei(193 puncte). La feminin, Turcia a ocupat prima poziţie, cu 171,50 puncte, urmată de România, 140 puncte, Serbia, 103 puncte, Grecia, 78 puncte etc. La masculin, tot Turcia a fost prima, cu 155 puncte, urmată de România, 143,50 puncte, Grecia, 115 puncte, Serbia, 81 puncte etc. La competiţie au participat 340 de atleţi din 14 ţări, 137 la feminin şi 203 la masculin. După 12 medalii, patru de aur, cinci de argint şi trei de bronz, cucerite sâmbătă, atleţii români au mai cucerit 19 medalii duminică, opt de aur, şapte de argint şi patru de bronz, bilanţul total fiind de 31 de medalii, 12 de aur, 12 de argint şi 7 de bronz.

Articolul precedent
Articolul următor

Politica