duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea se împrumută de bani

14 milioane de lei împrumută Consiliul Județean Vâlcea pentru a reuși să finalizeze mai multe investiții pe care le-a început acum câțiva ani. Cofinanțarea pentru proiectul “Mirajul Oltului”, proiect implementat în stațiunea Călimănești, este reprezentată de mai mult de jumătate din valoarea creditului. Astfel că, în mai puțin de cinci ani, Consiliul Județean Vâlcea este nevoit să apeleze la împrumuturi.

În ultima ședință ordinară, consilierii județeni au aprobat un împrumut care va fi utilizat în vederea prefinanțării și a cofinanțării proiectelor europene aflate deja în implementare. Din cei 14 366 690 lei, pentru cofinanțarea proiectului “Mirajul Oltului” va fi folosită suma de 8 milioane de lei. Acest proiect este proiectul    de suflet al fostului primar din staţiunea Călimăneşti. Totodată, suma de 902.000 lei este prevăzută pentru decontarea lucrărilor de modernizare executate până acum la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea. Pe lista Consiliului Județean a proiectelor de prefinanţare sau cofinanţare se mai află și drumurile judeţene din Vaideeni, Olanu, Şuşani, respectiv Mădulari.  

     „Avem nevoie de bani pentru susţinerea acestor proiecte, pentru că este perioada de finalizare a lucrărilor şi trebuie să decontăm tot ce s-a executat până acum. Se termină un exerciţiu financiar, iar proiectele cu finanţare europeană trebuie finalizate. Ca să accelerăm finalizarea acestor obiective am considerat că este oportun să facem un împrumut. Nu am fost siguri că am fi reuşit să facem toate aceste plăţi din    bugetul Consiliului Judeţean”, susţine Gheorghe Păsat, preşedintele interimar al instituţiei, după cum informează adevarul.ro.           

Policlinica Buna Vestire Craiova

Adevărul.ro mai informează că banii vor fi împrumutaţi de la Ministerul Finanţelor Publice în baza unui contract ce va expira în 2025. Acesta va fi cel de-al doilea împrumut pe care CJ Vâlcea îl contractează în mai puţin de cinci ani.   

Foto: adevărul.ro

Politica