joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pregătirea pandurilor merge conform planului: „Încercăm să ducem echipa la un nivel cât mai înalt”

Prezenţi în cantonament la Hoenderloo, Olanda, de pe 13 iunie, gorjenii se pregătesc de zor pentru a atinge capacitatea maximă la startul campionatului. Jucătorii sunt „torturaţi” de staff-ul tehnic, condus de Edi Iordănescu, prin diferite metode inovative de pregătire, „culese” de tânărul tehnician de la cluburile mari de peste hotare. Pandurii beneficiază şi de un sistem de monitorizare al efortului în stagiul olandez, care nu le permite să tragă chiulul de la antrenamente şi le înregistrează datele din timpul fiecărei sesiuni de pregătire, la finalul zilei urmând să fie analizate de către antrenori pentru a urmări progresul fotbaliştilor. Într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului gorjean, tehnicianul formaţiei Pandurii a comentat desfăşurarea pregătirii. Până acum, Edi Iordănescu este mulţumit de cum au decurs antrenamentele, dar îl încurcă faptul că lotul a fost sărăcit şi nu are mulţi fotbalişti la dispoziţie, fiind în imposibilitatea de a forma două echipe complete. Tânărul antrenor vrea să aducă echipa la un nivel înalt de pregătire. „Sunt foarte mulţumit de cum au răspuns jucătorii la pregătire, în comparaţie cu perioada de iarnă au o altă disponibilitate la efort, implicare în antrenamente. A crescut nivelul de concentrare în antrenamente, asimilează mai repede şi începe să apară şi progresul. Lucrăm după multe metode noi, pe care le-am văzut în pregătirea unor cluburi mari. Este un impediment faptul că am pierdut mulţi jucători. Şi antrenamentele sunt mai greu de făcut cu un lot restrâns, nu putem să punem două echipe faţă în faţă. Trebuie să reconstruim, dar sunt jucători care au rămas şi acest grup este deja la un alt nivel. Mizez pe faptul că şi cei care vor veni pentru a completa lotul se vor integra rapid”, a declarat Edi Iordănescu. „Lucrăm mult şi ştiinţific, încercăm să controlăm totul, în fiecare  seară verificăm tot ce am lucrat. Jucătorii au fişe individuale, sunt monitorizaţi. Vrem să facem comparaţii, să aflăm progresul pe care îl înregistrăm. Sunt lucruri noi pentru jucători, dar acestea sunt benefice. Cum am mai spus, sunt un antrenor tânăr, care pune accent pe muncă şi sunt preocupat să ducem echipa la un nivel înalt. Sunt pretenţios atât cu jucătorii, cu colegii mei din staff, cât şi cu munca mea, sunt primul critic în ceea ce mă priveşte”, a continuat tehnicianul.

Iordănescu a dorit să schimbe peisajul

În ultimii ani, tehnicienii care au trecut pe la Pandurii au ales să îşi desfăşoare majoritatea cantonamentelor externe în Antalya. De această dată, Iordănescu jr. a dorit să abordeze o locaţie diferită şi a ales ca destinaţie Olanda, localitatea Hoenderloo, în cadrul unei baze sportive care îi oferă toate condiţiile necesare. „Am ales ce am considerat că este util pentru echipă, sunt diferit faţă de alţi antrenori, fiecare are filozofia lui, mijloacele şi obiectivele lui de lucru. Am considerat că ceva diferit ca locaţie ar face bine pentru echipă în acest moment. Condiţiile sunt foarte bune, avem exclusivitatea la teren, este în incinta cantonamentului, putem să rămânem cât dorim pe el. Sunt antrenamente cu volum mai mare în această perioadă. Putem rămâne să facem şi individualizare cu jucătorii pe posturi. Este o zonă liniştită, putem să ne concentrăm pe pregătire. Toate acestea au însemnat un cantonament cum eu îmi doresc, să ne parcurgem etapele. Cred că suntem acolo unde trebuie”, a afirmat tehnicianul pandurilor. Există totuşi şi părţi mai puţin bune, cum ar fi lipsa adversarilor puternici pentru jocurile amicale. „Există însă şi un dezavantaj, nu ne este uşor să găsim adversari la nivelul pe care eu mi l-aş dori pentru amicale.  Însă chiar dacă mergeam în altă parte, faptul că începem devreme campionatul, ar fi făcut dificilă găsirea unor adversari de calibru, pentru că echipele puternice încep pregătirea mai târziu. Mi-aş fi dorit din punct de vedere valoric nişte adversari superiori, din ce am înţeles următoarele jocuri vor fi mai dificile. Nu a fost rău nici că am luat-o treptat la nivel valoric, pentru că noi ne-am parcurs etapele de antrenament în funcţie de periodizarea pe care am construit-o, iar meciurile amicale au mers în plan secund pentru că nu puteam să facem pregătirea în funcţie de acestea. Pe fondul de oboseală, ne-au prins bine aceste jocuri, echipa a putut să joace cu poftă, întâlnind un adversar inferior”, a adăugat Edi Iordănescu. Pandurii a disputat până acum două jocuri de verificarea, pe care le-a câştigat la pas. În prima partidă, scorul a căpătat proporţii astronomice, gorjenii impunându-se în faţa unei formaţii locale de amatori, Lanermark, cu scorul de 21-1. Al doilea meci de pregătire, disputat în compania unei selecţionate de jucători profesionişti liberi de contract, denumită Team Koot Azur, a fost adjudecat de Pandurii la un scor mai normal, 8-0. Gruparea gorjeană va mai întâlni până la finalul cantonamentului formaţiile RWS Bruxelles şi SF Lotte, plus încă o echipă care va fi stabilită în zilele următoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Feriţi de accidentări

Gorjenii par să fie sănătoşi tun în cantonamentul din Olanda, iar în afară de Paul Anton, care acuză ceva probleme la spate, niciun jucător nu s-a plâns de o accidentare. „Cu excepţia lui Anton, care are o problemă mai veche cu spatele, ce persistă şi acum, nu am avut probleme medicale şi asta mă bucură foarte mult pentru că avem lotul restrâns”, a spus Iordănescu. În privinţa lui Erico Da Silva, jucător ce nu a făcut deplasarea împreună cu echipa în cantonament, tehnicianul gorjenilor are speranţe că se va reface şi va fi apt de antrenamente în maxim o săptămână după întoarcerea formaţiei din stagiul de pregătire. „Erico Da Silva a suferit o intervenţie chirurgicală care l-a ţinut departe de gazon pentru şase luni, el este încă în perioada de recuperare. Am decis împreună că staff-ul tehnic şi medical, să rămână în România şi să meargă la un cabinet specializat pe problema pe care o are. Aici nu avea aceste mijloace. Este bine din punct de vedere fizic şi noi estimăm că după ce echipa se va întoarce din cantonament şi îşi va relua pregătirile la Târgu Jiu, în maxim o săptămână se va alătura pregătirii şi el, dar asta nu înseamnă că va intra direct în joc. Sperăm să îl recâştigăm încet-încet”, a afirmat tehnicianul. 

Paul Anton rămâne la Pandurii

Despre plecarea lui Paul Anton de la echipă, mutare ce a fost vehiculată în ultimul timp în presă, ajungându-se chiar la un acord între cluburile Pandurii şi Steaua, Edi Iordănescu a declarat că în momentul de faţă mijlocaşul se pregăteşte sub comanda sa şi crede că va rămâne la Târgu Jiu până în iarnă. „Orice jucător care ar putea să plece, ar însemna o pierdere pentru mine. Nu îmi este uşor că am pierdut mulţi jucători. Dacă pleacă Paul Anton, ar fi o pierdere în plus, normal, este căpitanul echipei în momentul de faţă, cu toţii îi ştim calităţile. Nu s-a ajuns la un acord între el şi Steaua, chiar dacă cluburile s-au înţeles, iar acum se pregăteşte cu echipa şi cred că aici va fi în continuare până în iarnă”, a spus antrenorul gorjenilor. Iordănescu a infirmat zilele trecute şi zvonurile legate de plecarea lui Răduţ, declarând că este un jucător exponenţial pentru Pandurii şi nici el, cât nici jucătorul nu doreşte să părăsească formaţia din Târgu Jiu. La capitolul transferuri, fiul selecţionerului consideră că este mare nevoie de jucători în zona centrală a defensivei şi a liniei mediane. „În special, avem nevoie de jucători în axul central. La nivelul fundaşilor şi mijlocaşilor centrali, sunt posturi care nu sunt acoperite în totalitate. Pentru mine nu există titulari şi rezerve, trebuie să existe concurenţă, iar cine este profesionist şi dă randament la jocuri, îşi câştigă locul de titular”. Pandurii îşi va afla programul din noul sezon, astăzi, de la ora 13.00, când la sediul LPF se va efectua tragerea la sorţi a ţintarului.

Politica