duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Abuz în serviciu la Primăria Filiași

Percheziţii la Primăria Filiaşi. Mai multe persoane sunt suspecte de abuz în serviciu. Între cei vizaţi, se află chiar primarul oraşului.

Patru percheziţii au fost făcute în Filiaşi de poliţiştii doljeni. Anchetatorii au făcut verificări la Primărie, dar şi la trei domicilii. Primarul Nicolae Stăncioi şi alţi doi angajaţi sunt acuzaţi de abuz în serviciu în formă continuată.

„Polițiști din cadrul Poliţiei oraşului Filiaşi, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi, au efectuat, în baza mandatelor emise de magistrați, patru percheziţii domiciliare la o instituție și angajați ai acesteia într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Polițiștii au fost ridicate mai multe înscrisuri atât de la sediul instituției vizate, cât şi de la locuinţele celor trei funcţionari ce urmează a fi folosite în procesul penal.

În fapt, s-a reţinut faptul că, în perioada 2013-2015, funcţionari din cadrul unei instituții publice din Filiaşi au achitat mai multor societăţi comerciale sume de bani pentru plata unor facturi fiscale emise către Consiliul Local Filiaşi, deşi în cauză se încheiaseră contracte de comodat conform cărora obligaţia achitării facturilor fiscale revenea societăţilor comerciale”, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

Unul dintrei ceilalți doi suspecți se pare că este directorul executiv al Primăriei Filiași, Gheorghe Draga, iar cel de-al treilea, ar fi Marin Sâmbrian, consilier în primărie. Potrivit unor surse, reperezentanții Primăriei Filiași au pus la dispoziția firmei care execută lucrări pe masterplanul de apă și canalizare, un teren și un spațiu, pe care firma cu pricina, conform legii nu plătea chirie. În contractul de comodat încheiat între Primărie și societate se preciza însă, spun aceleași surse, că beneficiarul spațiului trebuie să suporte costurile utilităților. Societatea nu și-a achitat datoriile, de circa 300 milioane lei vechi, iar primăria a primit facturile și le-a plătit.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

 

Trei mandate, trei partide

Nicolae Stăncioi s-a născut, pe 7 ianuarie 1953, în localitatea Valea Marcului, judeţul Mehedinţi. Din 2004 este primar al orașului Filiași. A schimbat partidele, în funcție de cine deținea puterea la momentul respectiv. În 2004, a candidat pe listele PNL. În 2008, s-a mutat la PDL și a câștigat un nou mandat. În 2012, a reușit să obțină din nou votul filieșenilor pentru a sta încă patru ani în fotoliul de primar. De data aceasta a trecut în barca PSD.

Partidul l-a scos din scenă

Luna trecută, în cadrul Comitetului Executiv şi al Consiliului judeţean al PSD Dolj, la Filarmonica din Craiova, forul de conducere al partidului a făcut o mişcare surpriză, pe care, cei mai mulţi activişti de partid nu au înţeles-o.

Cu ocazia acestei Conferinţe Judeţene, trezorierul PSD Dolj, Alin Golumbeanu, a fost înlocuit cu Cosmin Vasile. Până aici nimic anormal, la o primă vedere. Studiind în detaliu acest aspect, PSD-istul Alin Golumbeanu va fi aruncat în luptă la Filiaşi. Schimbarea din funcţia de trezorier al PSD Dolj s-a realizat datorită faptului că se doreşte consolidarea poziţiei de lider în plan electoral la Filiaşi, unde va candida la funcţia de primar şi se va bate cu candidatul PNL Cornelia Anca.

Această candidatură nu este una surpriză, din cauza faptului că în 2012 Alin Golumbeanu a mai fost desemnat candidat, însă după mai multe scandaluri în care primarul Nicolae Stăncioi, pe atunci la PDL, apărea pe un cub publicitar alături de Petre Petrescu şi Lia Olguţa Vasilescu, primarul Stăncioi a fost înrolat la PSD.

Acum PSD a inversat rolurile : Stăncioi iese din scenă !

 

 

 

Politica