marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doljeanul care și-a ucis patronul în fața Postului de Poliție, trimis în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările și l-au trimis în judecată pe doljeanul de 55 de ani care, în luna martie, și-a ucis patronul chiar în fața Postului de Poliție Amărăștii de Jos. Dosarul în care Marian Păun este acuzat de omor calificat și portul fără drept al cuțitului în sediul unei instituții publice s-a înregistrat, ieri, pe rolul Tribunalului Dolj. Judecătorii au menținut arestarea preventivă a inculpatului, dosarul intrând în procedura de cameră preliminară.

Pe rolul Tribunalului Dolj s-a înregistrat, ieri, dosarul în care Marian Păun, de 55 de ani, din Amărăștii de Jos, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de omor calificat și port fără drept al cuțitului în sediul unei instituții publice, după ce și-a înjunghiat patronul în fața Postului de Poliție. Odată cu înregistrarea dosarului, instanța a menținut față de inculpat măsura arestului preventiv.

„Menține arestarea preventivă a inculpatului Păun Marian dispusă prin încheierea nr. 69/24.03.2015 a Tribunalului Dolj. În baza art 275 alin 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu, 11.06.2015”, se arată în încheierea de ședință a Tribunalului Dolj.

Marian Păun a fost arestat pe 23 martie a.c. Potrivit rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, în dimineața respectivă, procurorii au fost anunțați că, în faţa Postului de Poliţie Amărăştii de Jos, a avut loc o altercaţie, în timpul căreia Marian Păun, de 55 de ani, l-a înjunghiat pe Marin Băcioiu, de 59 de ani, cu un cuţit, provocându-i leziuni ce au condus la deces. O echipă operativă condusă de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a ajuns la faţa locului, oamenii legii stabilind că autorul, localnic din comuna Amărăştii de Jos, a  lucrat o perioadă ca cioban la stâna victimei Băcioiu Marin, de 59 de ani, din comuna Daneţi, între ei existând o înţelegere contractuală pentru o perioadă de 2 ani. Între cei doi au apărut certuri referitoare la bani, astfel că la un moment dat Marian Păun l-a amenințat pe angajatorul său cu moartea, motiv pentru care Marin Băciou a depus o plângere la Postul de Poliţie Amărăştii de Jos pentru ameninţare. Așa se face că, pe 23 martie a.c., lucrătorii Postului de Poliție i-au chemat pe amândoi pentru audieri legate de plângerea depusă. Potrivit anchetatorilor, autorul a plecat de acasă dis de dimineață, luând la el un cuțit. A ajuns la sediul Postului de Poliţie înaintea agenților, așa că şi şi-a cumpărat ceva de băut. Imediat ce au venit polițiștii la serviciu, în jurul orei 8.00, doi agenţi l-au primit pe Păun într-un birou și i-au explicat despre plângerea depusă împotriva sa. La un moment dat bărbatul a ieşit afară să vorbească la telefon, tocmai când își făcea apariția și Marin Băcioiu. Autorul s-a repezit atunci către patronul său și l-a lovit de două ori cu cuţitul în spate şi în zona cervicală. Unul dintre polițiști a văzut ce s-a întâmplat, l-a oprit și l-a dezarmat pe agresor şi a dus victima în incinta Postului de Poliţie, unde a încercat să-i acorde primul ajutor, până la sosirea ambulanței. Din cauza leziunilor grave suferite, Marin Băcioiu a decedat în ambulanță, în drum spre spital. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au reţinut pe autor pentru 24 de ore, pentru omor calificat, o zi mai târziu fiind prezentat instanței care i-a emis mandat de arestare preventivă pe 30 de zile, măsura fiind prelungită până la zi.

Pentru fapta sa, Marian Păun riscă o pedeapsă ce poate ajunge până la 25 de ani de închisoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

 

Politica