marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova iese la lumină

După o perioadă în care nu a avut cine să se ocupe de iluminatul public din Craiova, s-au început lucrările pentru ca pe principalele artere din Bănie să nu mai fie probleme

Firma Flash Lighting Services a câștigat licitația privind iluminatul public din Craiova, iar de la mijlocul lunii aprilie s-au început lucrările.

Pentru început, ei s-au axat pe schimbatul de becuri, dar și pe identificarea problemelor din sistem.

Policlinica Buna Vestire Craiova

City-managerul orașului, Radu Preda, s-a arătat mulțumit de colaborarea cu reprezentanții noii firme, care se ocupă de iluminatul public.

“Ne-am cunoscut cu ei, am început să lucrăm împreună, o mare parte dintre datorii în perioada asta când nu am avut contract cu o firmă de iluminat public, le-am rezolvat. Știți că aveam probleme cu străzi întregi în cartierul Rovine, chiar și în zona centrală, unde, de-a lungul timpului, nu mai funcționau la parametrii optimi de iluminat public. În momentul de față pot să spun că problemele pe care le-am avut le-am cam rezolvat”, a afirmat Radu Preda.

Acesta a prezentat și zonele unde s-au remediat problemele și vor lua în calcul cartierele aflate în dezvoltare.

“Am înlocuit tot ceea ce înseamnă corpuri defecte. Pe strada Bucovăț am înlocuit sisteme întregi de iluminat. Erau stâlpi, care nu mai aveau nici pâlnii, becuri, niciun fel de corp de iluminat. Le-am refăcut, și în momentul de față, facem planurile pentru extinderile de rețea de iluminat. Avem un plan pentru cartierul Veterani, să extindem rețeaua de iluminat, astfel încât să rezolvăm și zonele unde sunt probleme. Luăm în calcul și că există zone unde orașul s-a dezvoltat. Mergem cu extindere de rețea în toată zona respectivă. Pe strada Coșuna mai venim cu doi stâlpi noi”, a mai precizat Radu Preda.

 

Pe 14 bulevarde se vor înlocui corpurile vechi

În perioada următoare se vor schimba corpurile de iluminat cu sisteme de iluminat de tip LED.

“Sunt zone unde o să intervenim și o să începem să schimbăm corpurile de iluminat cu sisteme de iluminat de tip LED. Avem un plan ca pe 14 bulevarde să începem să înlocuim corpurile astea vechi. Probabil vom acționa pe strada Caracal, bulevardul Dacia, bulevardul Oltenia, străzile Nicolae Iorga, Ștefan cel Mare, George Enescu, Corneliu Coposu, Carol I, astfel încât zonele foarte tranzitate ale municipiului nostru să aibă corpuri de iluminat nou-nouțe, care să consume mult mai puțină energie electrică”, a punctat city-managerul municipiului Craiova.

În final, Radu Preda a recunoscut că în ultima perioadă s-a redus consistent și prețul la energia electrică.

“De o săptămână avem un contract de furnizare de energie electrică, la un preț, care poate fi considerat unul dintre cele mai mici din România, cu vreo 30 la sută mai ieftin, față de cum aveam acum un an de zile. Suntem pe drumul cel bun și în ceea ce privește iluminatul public din oraș”, a mai declarat Preda.

 

Se pregătesc de iarnă

Deși vara abia și-a intrat în drepturi, municipalitatea se gândește la problemele, pe care le va întâmpina iarna, și va începe chiar demersurile pentru iluminatul orașului din perioada sărbătorilor.

“Ne dorim ca în perioada următoare să începem discuțiile în legătură cu iluminatul de Crăciun. Ne pregătim de iarnă! La Salubritate dăm drumul la contractul de deszăpezire. Ne pregătim de acum, pentru a nu avea probleme după aceea”, a conchis Radu Preda.

Contractul dintre municipalitate și firma Flash Lighting Services a fost semnat pe 27 martie, iar timp de zece ani, societatea va trebui, printre altele, să modernizeze iluminatul public, care va fi realizat cu LED-uri, dar și să îl extindă. 

Flash Lighting Services este din București și a avut, în anul 2013, o cifră de afaceri netă de 30.668.638 de lei. Societatea a fost înființată în anul 2001 și are în medie 98 de salariați, conform portalului Ministerului Finanțelor Publice. Firma a mai realizat iluminatul public pentru orașe precum Constanța, Iași, Botoșani, Brașov, Tulcea sau Alba Iulia.
Conform caietului de sarcini, aceasta va trebui să se ocupe în Craiova de extinderea iluminatului public cu 870 de aparate de iluminat moderne, cu stâlpi metalici. Noul operator va trebui să schimbe toate cele 18.573 de aparate de iluminat existente.

 

 

Politica