vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

10 milioane de euro, investite într-o secție nouă la fabrica de țevi TMK Artrom Slatina

Unul dintre cei mai mari producători, la nivel mondial, de țevi mecanice destinate industriilor auto, hidraulice sau construcții, concernul rus TMK, a inaugurat la începutul acestei săptămâni o nouă secție la fabrica din Slatina care a costat 10 milioane de euro. Secția nou deschisă a fabricii din Slatina reprezintă primul pas din procesul de modernizare al acesteia.

 

Premierul Victor Ponta trebuia să fie și el prezent la inaugurarea  secției, însă a fost reținut cu probleme pe care le are de câteva zile la București. În schimb, au fost prezenți Dmitriy Pumpyanskiy – preşedintele Consiliului de Administraţie al Grupului rusesc TMK, Maricel Popa – secretar de stat în Ministerul Economiei, Ionel Blănculescu, fost şef al Autorităţii de Valorificare a Activelor Bancare, reprezentanţi ai Prefecturii Olt şi ai Primăriei Slatina, diverse alte oficialităţi locale şi judeţene.

 

Noua secţie de la Slatina inaugurată luni – 8 iunie reprezintă, au afirmat oficialii celui mai tânăr producător din țară de ţevi laminate din oțel, primul pas în strategia de dezvoltare a companiei ruseşti în România pentru perioada 2014-2020, dar şi a creşterii valorii adăugate a produselor sale prin creşterea ponderii produselor premium fabricate la Slatina, respective ţevi din oţeluri aliate cu caracteristici superioare, după cum informează adevarul.ro.
 

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Ceea ce noi propunem astăzi prin inaugurarea acestei secţii este un prim proiect pe care l-am încheiat, şi anume o secţie de ţevi pentru automobile şi industria de cilindri hidraulici. Acest nou atelier este a cincea secţie în cadrul fabricii de la Slatina, singurul producător de ţevi industriale din ţara noastră şi, în acelaşi timp, e singurul producător ce are ca obiect principal în cadrul companiei producerea de ţevi industriale, cu aplicaţii în industria auto şi energetică, dar nu numai. În contextul economic actual din domeniul în care noi ne derulăm activitatea am stabilit să nu mărim volumul produselor noastre, ci să mergem pe o dezvoltare calitativă a ţevilor pe care, deja, le producem la Slatina către produse cu valoare adăugată mai mare, către produse de o calitate ridicată.Pasul pe care îl facem, azi, intenţionăm să îl continuăm cu un altul, respectiv cu o nouă investiţie – secţia Materiale şi tratamente termice, prin care vom adăuga valoare şi la produsele laminate, deja, în secţiile de laminare la cald cu ajutorul unor instalaţii de ultimă generaţie”, a declarat Adrian Popescu, director general TMK Artrom Slatina pentru adevarul.ro.

50 de persoane vor munci în noua secție inaugurată în cadrul TMK Artrom Slatina. 30 dintre acestea au fost, deja, angajate, urmând ca restul de 15 să fie selectate în apropiata perioadă.

Anual, noua secție va putea produce 25.000 de tone de țevi în fiecare an. În momentul de față, în fabrica din Slatina lucrează 1.350 de persoane. Brandul rusesc TMK a pătruns în România încă din 2002, atunci când au achiziționat compania ARTROM (TMK-ARTROM) Slatina, producător de ţevi din oţel pentru industria energetică, constructoare de maşini şi construcţii.

În țara noastră TMK mai are în proprietate fostul Combinat Siderurgic Reșița, care se numește în momentul de față TMK-Reșița.

Complexul industrial TMK-Artrom/TMK-Reşiţa este unul foarte cunoscut şi apreciat nu numai pe piaţa românească, ci mai ales pe cea europeană şi America de Nord, fiind unul din producătorii de top în industria de ţevi mecanice destinate industriilor auto, hidraulice sau construcţii.

Peste 350 de milioane de euro este cifra de afaceri a TMK, companie care are peste 2.100 de angajați în țara noastră.

TMK-ARTROM exportă cca 85% din produsele sale în ţările membre ale Uniunii Europene, în SUA/Canada şi o mică parte în Orientul Apropiat, iar TMK-Reşiţa exportă cca 45% din producţia sa către alţi producători de ţevi (restul este destinat consumului TMK-ARTROM ca materie primă), după cum mai transmite adevarul.ro.

 

Sursă foto: media.rtv.net

 

Politica