joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nadal, răpus pe zgura pariziană

Tenismanul sârb Novak Djokovic, liderul clasamentului mondial, l-a învins, miercuri, pe spaniolul Rafael Nadal, locul 7 ATP, cu scorul de 7-5, 6-3, 6-1, şi s-a calificat în semifinale la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, informează Mediafax. Djokovic s-a impus după două ore şi 26 de minute.

În vârstă de 28 de ani, Djokovic a jucat două finale la French Open, în 2012 şi 2014, ambele pierdute în faţa lui Nadal, care are nouă trofee pe zgura pariziană.

În schimb, Andy Murray, cap de serie numărul 3 şi locul 3 ATP, s-a calificat, tot miercuri, în semifinalele French Open. Murray l-a în trecut, în sferturile de finală, cu scorul de 7-6 (4), 6-2, 5-7, 6-1, după trei ore şi 16 minute, pe spaniolul David Ferrer, al şaptelea favorit al competiţiei şi poziţia a opta în ierarhia mondială.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Murray, în vârstă de 28 de ani, a mai jucat două semifinale la French Open, în 2011 şi 2014, ambele pierdute în faţa lui Nadal. În cealaltă semifinală se vor întâlni francezul Jo-Wilfried Tsonga, locul 15 ATP, şi elveţianul Stan Wawrinka, locul 9 ATP.

Perechea Lucie Hradecka/Marcin Matkowski (Cehia/Polonia) a acces în finala probei de dublu mixt de la Roland Garros. Hradecka şi Matkowski au învins, în semifinale, cu scorul de 7-5, 7-6 (5), după o oră şi 23 de minute, cuplul Jie Zheng/Henri Kontinen (China/Finlanda).

În finală, Lucie Hradecka şi Marcin Matkowski vor întâlni perechea americană Bethanie Mattek-Sands/Mike Bryan, cap de serie numărul 2, care a trecut, cu scorul de 4-6, 6-3, 10-8, de cuplul Horia Tecău/Katarina Srebotnik (România/Slovenia).

 

Flaviu Dincă

Politica