marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Azi o facem, mâine o spargem

Ca la români! Nici nu s-a făcut bine, că trebuie să se spargă…asfaltul, bată-l vina, că despre el vorbim.

Miercuri dimineaţa, la intersecţia străzilor Mihai Viteazul şi Ion Maiorescu se auzeau de zor picamărele, iar utilajele erau la faţa locului pentru a remedia situaţia. Care situaţie? Aceea că gurile de canalizare rămăseseră prinse sub asfalt şi este nevoie ca acestea să fie aduse la acelaşi nivel cu strada. Abia se uscase smoala, iar şoferii erau mulţumiţi de faptul că se poate circula în bune condiţii, însă, mai este de lucru.

Aşa e procedura, ne spune un muncitor care trasează cu creta pe asfalt în jurul gropilor. Aşa o fi, dar de ce nu se găsesc soluţii să nu trebuiască să desfacem ceea ce doar ce am construit? Unde mai pui că, din nou, traficul din Craiova va fi îngreunat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aşa trebuie să facem. Aşa e procedura. După ce se asfaltează trebuie să spargem strada ca să ridicăm la acelaşi nivel gurile de canalizare, ne-a spus un muncitor.

La întrebările de ce trebuie să se spargă şi de ce nu se găseşte o altă soluţie, nu am primit un răspuns. Astfel că, nu avem ce să facem decât să ne conformăm şi să acceptăm situaţia. Totuşi, se cunoaşte bine faptul că o stradă, odată spartă, chiar dacă se repară, în timp pot apărea probleme. În fisurile create se infiltrează apă, iar iarna, în special, faptul că aceasta îngheaţă sub asfalt și poate eroda din interior.

Aşadar, la români e simplu şi se merge exact ca în legenda Meşterului Manole. Ce se face ziua, se dărâmă noaptea. Nu cerem sacrificiu uman pentru ca lucrurile să nu se mai întâmple aşa, vrem doar să nu se mai întâmple.

 

 

Politica