luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Afaceri necurate în casa Domnului

Un primar şi un viceprimar au fost duşi cu duba la audieri. Şi preotul a fost chemat la vorbitor. Aceasta, într-un dosar penal în care se vorbeşte de o evaziune fiscală de aproape 3 milioane de lei.

O altă zi, o altă primărie, alte percheziţii. După ce, marţi, oamenii legii au făcut descinderi la primăria şi casa lui Cârciumaru, miercuri au descins la Bâlteni. Vizaţi au fost primarul şi preotul din comună.

Mai exact, poliţiştii gorjeni au suspiciuni că s-a făcut o evaziune fiscală de trei milioane de lei, prin reabilitarea bisericii din Peşteana Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

14 percheziţii au făcut, miercuri, poliţiştii, la primărie, la biserică, la sediile a două societăţi comerciale, precum şi acasă la persoanele vizate în dosar.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, persoanele vizate ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale unor societăţi comerciale, achiziţii publice ce reprezintă operaţiuni fiscale nereale. De asemenea, sumele de bani provenite din infracţiuni erau introduse în circuitele financiare ale unor societăţi comerciale. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 2,8 milioane de lei. Persoanele bănuite vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale", au preciziat poliţiştii.
 

Din „trimisul Domnului”, în „trimisul diavolului”

 

Primarul din Bîlteni, Gheorghe Păsărin, susţine că e nevinovat. Potrivit pandurul.ro, acesta a declarat că este vorba de lucrări de 400.000 de lei şi că au fost efectuate de firma sa, înainte de a fi primar, dar şi de firma nepotului său că nu vede niciun prejudiciu şi nici că ar avea probleme cu legea.

Preotul bisericii din Bîlteni a declarat, potrivit sursei citate, că până acum primăria a investit 300.000 lei în lăcaşul de cult şi că primarul Gheorghe Păsărin a fost trimisul Domnului atunci când a hotărât să restaureze biserica . Acum, însă, este trimisul diavolului pentru că a adus biserica în scandal, a mai spus preotul, potrivit pandurul.ro.

Presa gorjeană mai arată că, în fapt, contractul a fost atribuit firmelor primarului şi nepotului acestuia, fără licitaţie, în anul 2011.

 

 

 

 

Politica