Conecteaza-te cu noi

Life & Style

Voltaj, în finala Eurovision

Publicat

pe

Romania s-a calificat in finala Eurovision

 

Voltaj, pe scena Eurovision. Romanii au intrat in concurs cu numarul 15. Piesa "De la capat" a fost interpretata in limba romana. Un referen a fost insa interpretat in limba engleza.

A început Eurovision! Moldoveanul Edi Romanyuţa deschide competiţia.

 


În cadrul celor două semifinale vor putea vota ţările participante în seara respectivă, iar ţările finaliste după cum urmează: în prima semifinală – Spania, Austria (ţara gazdă), Franţa, Australia (o ţară nou intrată în concurs); în a doua semifinală: Germania, Italia, Marea Britanie, Australia.

Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision se va desfăşura la Viena, Austria. Eurovision Song Contest va fi organizat anul acesta în capitala Austriei, după ce travestitul Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014 a concursului, cu piesa "Rise Like a Phoenix".

Trupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2015, cu piesa "De la capăt", câştigătoare a finalei selecţiei naţionale Eurovision, desfăşurată în acest an la Craiova.

Pe de altă parte, Republica Moldova va fi reprezentată la ediţia din acest an a Eurovision de cântăreţul ucrainean Eduard Romanyuta, care va interpreta melodia "I Want Your Love".

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Paula Seling şi Ovi au reprezentat România la Eurovision 2014 cu piesa "Miracle", ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

Continue Reading