vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei eleve, componente ale lotului naţional de caiac-canoe, susţin bacalaureatul în sesiunea specială

Trei eleve de la Liceul "Traian Lalescu" din Orşova vor susţine examenele de bacalaureat în sesiunea specială, perioada 16-29 mai.

Cele trei eleve, Iulia Croitoru, Adriana Duţă şi Elena Miloneac, fac parte din lotul naţional de caiac-canoe care va participa la o competiţie sportivă internaţională în perioada când este programată sesiunea normală de bacalaureat, arată AGERPRES.
"Ministerul Educaţiei a luat decizia ca în acest an sesiunea specială a bacalaureatului să se organizeze în judeţul Ilfov. La aceasta sunt deja înscrişi elevii din clasa a XII-a din toate liceele din ţară care urmează să fie prezenţi la olimpiade internaţionale, competiţii sportive şi artistice internaţionale", a declarat, pentru sursa citată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi, Cristinel Degeratu.

 

14.000 de locuri disponibile în grădiniţele din judeţ

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Pe de altă parte, Degeratu a declarat că înscrierea copiilor nou-veniţi în învăţământul preşcolar s-a desfăşurat, luni, fără probleme.
Cele 100 de grădiniţe din judeţ au o capacitate de 13.900 locuri, lucru care indică faptul că niciun copil cu vârste între 3 şi 6 ani nu va rămâne în afara programelor destinate educaţiei lor în anul şcolar 2015-2016.
"În 27 aprilie a debutat reînscrierea copiilor care deja sunt integraţi în grupele deja formate. Acţiunea va continua şi pentru aceştia şi pentru nou-veniţi până la 1 august", a precizat Degeratu.
Reprezentantul ISJ Mehedinţi a mai adăugat că în baza situaţiilor transmise din teren peste 3.000 de copii urmează să fie cuprinşi pentru prima oară în învăţământul preşcolar.

 

 

Politica