duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Napoli: CSU nu este Universitatea!

Actualul tehnician al CSMS Iaşi,  adversara de mâine a Craiovei, Nicolo Napoli s-a remarcat ca tehnician tocmai în Bănie. Italianul a antrenat Universitatea în nu mai puţin de patru mandate, ultima oară chiar în sezonul trecut când CSU se lupta cu defuncta FC Universitatea. Mai puţin la prima sa experienţă la Craiova, Nicolo a reuşit lucruri frumoase, dar finanţatorul alb-albaştrilor nu a făcut altceva decât să-şi bată joc de el. Chiar şi aşa, Napoli, acum în calitate de antrenor al formaţiei din Iaşi, are numai cuvinte de laudă la adresa Craiovei şi a oamenilor de aici, oraş pe care îl consideră ca o a doua casă. Înaintea partidei de mâine, acesta a vorbit pentru olteni în general şi pentru craioveni în special despre cele două oraşe pe  ale căror formaţii a reuşit să le resusciteze după începuturi dezastruoase de campionat.

Nicolo Napoli

… despre oraşe

Policlinica Buna Vestire Craiova

Iaşi este mai frumos decât Craiova, chiar dacă în Bănie m-am simţit excelent, a fost practic a doua mea casă,  nu poţi să nu faci diferenţa, la fel cum nu poţi compara Milano cu Torino. Este curăţenie şi să nu uităm că aici a luat fiinţă prima Universitate din România.

… despre bucătărie

Sarmalele din Oltenia sunt mult mai bune decât cele din Moldova. Nu am încercat tochitura moldovenească. Mănânc tradiţional italian, dar mai ies şi la restaurante, e bun cum se găteşte şi aici.

… despre femei

Sunt frumoase moldovencele, dar oltencele au ceva aparte. Sunt mai focoase, mai aprige.

…despre oameni

Sunt mai serioşi cei de aici, mai calzi, oltenii sunt mai aprigi la mânie.

… despre fostul său finanţator, Adrian Mititelu

Nu doresc să vorbesc despre el. E un capitol încheiat.

…despre CSU şi Universitatea

Din păcate Universitatea nu mai este! Actuala echipă, pe care o respect, este CSU Craiova. O echipă nouă a Băniei.

…despre restanţele financiare de la Universitatea

M-am înscris la masa credală de la Braşov şi aştept să se soluţioneze.

… despre disputa CSU – CSMS Iaşi

Este un meci greu pentru noi. Noi venim să ne facem jocul, să obţinem cât mai mult de la el. Avem încă nevoie de puncte. Mai sunt patru etape de disputat şi orice punct contează pentru Iaşi, pentru a evita salvarea de la retrogradare. Deocamdată nu suntem matematic salvaţi. Cred că va fi un joc frumos şi la final noi să fim cei care ne vom bucura.


CSU, trei probleme de lot

Formaţia pregătită de Cîrţu şi Săndoi se confruntă şi pentru acest joc cu probleme medicale şi de suspendare. Mai vechiului accidentat, Pablo Brandan, după disputa de la Botoşani i s-a alăturat fundaşul Silviu Izvoranu. În plus, un alt închizător, brazilianul Madson va rata acest duel din pricina cumulului de cartonaşe galbene.  Altfel, după un antrenament efectuat ieri după-amiază, şi unul care are loc în această dimineaţă, craiovenii vor intra în contonament în vederea întâlnirii de mâine de la ora 17.00 de pe stadionul Extensiv – Parc.  

Politica