duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Centrul Vechi, mai puțin de două săptămâni până la inaugurare

După aproximativ doi ani de când au început lucrările, Centrul Vechi din Craiova a prins culoare și este gata de a fi finalizat. Se muncește cu drag și spor în vederea inaugurării, care, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Craiova, Ionuț Pîrvulescu, se preconizează că ar fi pe 15 mai.

Proiectul care a scos la lumină Centrul Istoric al orașului cuprinde mai multe străzi, între care România Muncitoare, Strada Frații Buzești, strada Nicolăescu Plopșor și strada Lipscani. Au fost închise sensurile auto din această zonă, în Centrul Vechi putând circula doar pietonii, iar străzile sunt pavate cu granit. Totodată, a fost deja montat mobilierul stradal cu design de epocă, fântâni, felinare, iar în curând vor apărea și cinci noi statui.

„Inaugurarea Centrului Vechi se preconizează că ar fi pe 15 mai. Până atunci se vor face lucrări de finisaj de către muncitori. Acest proiect a costat aproximativ 11 milioane de euro, iar banii au provenit din fonduri europene, cu finanțare de 98%. Lucrările au început în noiembrie 2013, timp în care a fost schimbată toată fața Centrului Vechi. A fost schimbată infrastructura, cablurile subterane, conductele, tot,” a declarat Ionuț Pîrvulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Lucrările vor continua și după inaugurare

Ionuț Pîrvulescu a mai spus și că proprietarii clădirilor care au fost reabilitate sunt obligați acum să își întrețină fațadele. Totodată, lucrările vor continua chiar și după tăierea panglicilor, la acele case proprietăți private, unde au existat probleme din cauze juridice.

“Sigur, proprietarii acum sunt obligați să își întrețină fațadele. Au mai rămas câteva probleme pe care nu am putut să le rezolvăm încă, acelea că unele case nu au putut fi reabilitate. Era vorba de case care erau în litigiu, însă nu ne facem probleme. Chiar și după ce se va tăia panglica inaugurală, lucrările vor continua la acele case care sunt proprietăți private,” a mai spus Ionuț Pîrvulescu.

Odată cu inaugurarea Centrului Vechi vor avea loc două evenimente. Află care sunt acestea din ediția tipărită a cotidianului regional "Jurnalul Olteniei", dar și ce mai pregătește municipalitatea pentru această zonă!

Politica