miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Delapidare şi fals la Casa de Ajutor Reciproc Slatina

Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a anunţat la sfârşitul săptămânii că cercetările în cazul fostului preşedinte al filialei Slatina a Asociaţiei pentru Ajutor de Deces şi Casa de Ajutor Reciproc (AAD-CAR) Expresul CFR, Denisa Obretin, acuzată de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare, au fost finalizate. 
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Obretin Denisa Angela, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare prev. de art. 290 alin. 1 din Vechiul C.Pen., cu aplic. art. 41 alin. 2 din Vechiul C.Pen. (4 acte materiale) şi art. 2151 alin. 1 din Vechiul C.Pen., cu aplic. art. 41 alin. 2 din Vechiul C.Pen. (120 acte materiale), ambele cu aplicarea art. 33 lit. a din Vechiul C.Pen., toate cu aplic. art. 5 C.pen.
Se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina
 
Peste 176.000 lei, prejudiciu
 
Prejudiciul pentru care procurorii au dispus trimiterea femeii în judecată se ridică la peste 176.000 lei. Această decizie a fost luată după ce s-a constatat faptul că fostul preşedinte şi-a însuşit bani din contractele de împrumut şi cotizaţii ale membrilor asociaţiei, în interes propriu, şi nu a operat sumele în documentele financiar-contabile ale filialei. 
 
În perioada iulie 2010 – octombrie 2012, inculpata, în calitate de preşedinte al Filialei Slatina a persoanei vătămate ‘AAD-CAR Expresul CFR’ Bucureşti, a întocmit în fals, în numele altor persoane, patru contracte de împrumut, însuşindu-şi sumele aferente, respectiv a încasat mai multe sume de bani ce reprezentau valoarea unor contracte de împrumut ce aparţineau altor persoane şi cotizaţii depuse de membrii asociaţiei, cu titlu de rambursare rată sau plată fond social, fără a le opera în documentele financiar-contabile ale filialei şi ale centralei, sume pe care şi le-a însuşit în interes propriu, prejudiciu total însumând 176.577 lei.
Se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina
 
Potrivit Olt-Aler, Denisa Obretin este soţia fostului consilier local slătinean Florin Obretin, susţinut pentru ocuparea unor funcţii publice şi protejat de ex-ministrul de Finanţe Darius Vâlcov. Obretin a fost consilier local în două mandate, de fiecare dată renunţând la această calitate pentru ocuparea unor funcţii publice. El a ocupat, în urmă cu cinci ani, pentru câteva luni, şi funcţia de director al Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Olt. De asemenea, a fost şi consilier personal al lui Darius Vâlcov în vremea când acesta ocupa funcţia de primar al Slatinei.

Politica