vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Severinenii au intrat în cantonament

De luni, judoka de la CSM Drobeta se antrenează în nordul judeţului Mehedinţi, unde vor sta până duminică. Coordonaţi de antrenorii Gicu Vasilan şi Lena Sterea, sportivii se pregătesc pentru competiţiile din prima parte a anului, iar în această iarnă vor participa la două concursuri. Dacă pe 17-18 ianuarie va avea loc cea de-a IV-a ediţie a Turneului Internaţional Cupa Severinului, care se va desfăşura la toate categoriile de vârstă,  pe 7-8 februarie este programată şi prima competiţie oficială a anului, cadeţii severineni urmând să participe la Campionatul Naţional de la Craiova. 
 
După o scurtă vacanţă, ne-am reluat pregătirile. La fel ca în ultimii ani, am mers la Brebina, lângă Baia de Aramă, în zona montană a judeţului nostru, unde ne axăm pe pregătirea fizică. Avem trasee de alergare, ne antrenăm pe zăpadă, dar şi la sală de forţă. Am în lot majoritatea sportivilor de la grupa de performanţă a secţiei de judo a clubului severinean. Muncim din greu, fiindcă vrem ca în 2015 să transformăm medaliile de bronz obţinute anul trecut la naţionale, în medalii mai strălucitoare. 
A spus antrenoarea Lena Sterea 
 
În 2014, la Naţionalele şi Cupa României de judo, CSM Drobeta a obţinut 8 medalii de bronz şi una de aur, iar la ne-waza a cucerit o medalie de aur, una de argint şi cinci de bronz.
 
Senioara Stan lipseşte
 
Printre sportivii cantonaţi acum la Brebina de regăsesc Anda Vâlvoi (foto), Ana Maria Stroe, Roberta Ioviţă, Andreea Borontiş, Alexandra Nae, Iasmina Covaciu, Krisztina Tătar, Daniela Demetrio, Costel Untaru, Ionuţ Ianâcu sau Gabriel Demetrio, dar antrenorul Vasilan are în probe şi câţiva judoka de la CSM Lugoj.  Lipsesc Alexandra Stan, Ana Maria Vladu şi Denisa Vâlvoi, în timp ce Diana Argint şi Adrian Argint se vor alătura vineri lotului.

Politica