vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Iordănescu sună adunarea

Vacanţa a luat sfârşit şi pentru panduri. După o perioadă de odihnă, în care  noua conducere a avut timp să se instaleze confortabil în fotoliile de la Pandurii şi să definească bine planul cu care vor ataca returul sezonului, gorjenii se întorc la treabă, acum sub comanda lui Edi Iordănescu. 
 
Astăzi, începând cu ora 14.00, fiul selecţionerului va striga prezenţa la stadionul „Municipal” din Târgu-Jiu, singurul absent cert fiind Mevlja, căruia conducerea nu i-a mai prelungit contractul. 
În vederile negative ale oficialilor se mai află doi jucători, unul dintre numele care are cele mai mari şanse să dispară din lotul pandurilor fiind Laurenţiu Iorga, jucător adus în vară ca pe o „afacere” bine reuşită, dar care nu a avut ocazia să confirme, el evoluând aproape deloc în prima parte a campionatului. 
 
În privinţa transferurilor, gorjenii caută cu disperare un jucător pentru postul de fundaş central, acolo unde există un gol cauzat de absenţa îndelungată a lui Christou Paraskevas, care încă este în recuperare. 
Pe lângă acest deziderat, se mai doreşte şi repatrierea lui Dos Santos, pentru a întări linia ofensivă, însă aducerea jucătorului brazilian este destul de greu de realizat, acesta aflându-se sub contract cu o altă echipă. 
 
Revenind la programul de pregătire, gorjenii vor efectua mâine vizita medicală la Craiova, după care vor mai petrece sfârşitul săptămânii la Târgu-Jiu, antrenându-se pentru reacomodarea la efort. Începutul săptămânii viitoare va aduce cu sine şi „decolarea” către primul stagiu de pregătire centralizat al iernii, ce va fi susţinut la Izvorani. 
Acolo gorjenii vor beneficia de cele mai bune condiţii, fiind cantonaţi în Complexul Olympic Sydney 2000. În mare măsură, acest prim cantonament va consta în acumulări fizice, „încărcarea bateriilor” pentru returul din primăvară, dar va constitui şi prilejul excelent pentru Edi Iordănescu de a se apropia de jucătorii din Târgu-Jiu. 
 
Va fi un prim stagiu de pregătire în România, la Centrul Olimpic de la Izvorani, unde ne vom concentra pe acumulări fizice şi, în paralel, vom face şi pregătire tactică. Este foarte important, din punctul meu de vedere, să reuşim să avem un numitor comun, să fie o filosofie comună, jucătorii să înţeleagă exact ce aşteptări am de la ei, să vadă filosofia de joc, să nu facă nimic întâmplător. Pentru asta nu vor lipsi şedinţele teoretice, practic cu asta vom începe.
Edi Iordănescu, conform gorj-domino.ro 
 
Şase amicale pentru cantonamentul din Antalya 
 
Antrenamentele la Izvorani vor dura până pe 21 ianuarie, după care Pandurii se va întoarce la Târgu-Jiu, unde se va mai pregăti preţ de trei zile. Pe 25 ianuarie este fixată plecarea către cel de-al doilea cantonament din pregătirea de iarnă, care se va concretiza în afara hotarelor, în Antalya la Mardan Sport Complex, locul preferat de gorjeni în ultimii ani pentru stagiile desfăşurate dincolo de graniţe. 
 
Cantonamentul de pe pământ turcesc se va axa pe relaţiile de joc, antrenamentul tehnico-tactic, motiv pentru care Edi Iordănescu îşi doreşte să dispute şase jocuri amicale la Antalya, în funcţie de ce echipe se vor găsi disponibile. Revenirea acasă din cel de-al doilea stagiu este programată pentru 8 februarie. 
 
După aceea, trupa din oraşul lui Brâncuşi va mai avea la dispoziţie maxim zece zile să pregătească primul meci oficial al anului, turul semifinalelor Cupei Ligii, care va fi disputat pe 17 sau 18 februarie. 
Primul meci din returul campionatului, va avea loc undeva în jurul datei de 21 februarie, iar Pandurii va întâlni pe teren propriu CSU Craiova.  

Politica