duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalul Segarcea, cuprins de flăcări

Prima zi a anului nu a fost una fericită pentru medicii şi pacienţii Spitalului Orăşenesc Segarcea. Asta pentru că un puternic incendiu a izbucnit la unitatea medicală. Pompierii s-au luptat aproape două ore cu flăcările. Din fericire, incendiul nu a făcut nici o victimă.
Incendiul a izbucnit în jurul orei 16.00, la acoperişul unei anexe a Spitalului Segarcea. Acolo erau depozitate fişele pacienţilor depistaţi cu virusul HIV, dar şi mai multă aparatură medicală. 
Paznicul unităţii medicale a fost cel care a observat flăcările. 
 
Noi am scos toate documentele din toate birourile, aparatura şi calculatoare. Din fericire, focul nu s-a extins la arhivă, au ars doar acoperişul şi birourile. Arhiva nu are nimic. Paznicul a observat focul şi s-au anunţat pompierii, iar medicul de gardă a organizat evacuarea calculatoarelor.
A declarat managerul Spitalului Segarcea, Doru Gofiţă
 
Pompierii au ajuns la faţa locului cu două autospeciale cu apă şi spumă, însă a fost nevoie de mai multă forţă. La intervenţie au participat din cadrul ISU Dolj 6 ofiţeri, 64 subofiţeri, 6 autospeciale cu apă şi spumă, o autopecială de salvare de la înalţimi şi 2 autoturisme, 7 poliţişti, 9 jandarmi, 5 poliţişti locali, 7 voluntari din cadrul SVSU, 12 persoane de pe locul de muncă, o autospecială cu nacelă şi un tractor.
Intervenţia de localizare şi lichidare a incendiului a fost coordonată chiar de Inspectorul şef col. Florea Constantin.
 
La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta pe aproximativ 460 mp cu posibilităţi de propagare la Secţia de Pediatrie şi Staţia de Oxigen. În sprijinul echipajelor din Segarcea au mai venit 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului 1 Pompieri Craiova, 2 autospeciale de la Detaşamentul 2 Pompieri Craiova şi o autoscară de salvare de la înălţimi.
ISU Dolj
 
Incendiul nu a făcut victime, dar a produs pagube, spun reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj:
În urma incendiului, au ars acoperişul confec-ţionat din astereală din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aprox. 460 mp,  grinzile, popii şi căpriorii din lemn, 9 birouri din lemn, 3 fişete din lemn, 5 saltele din burete, 5 canapele (din sălile de aşteptare), 11 fotolii, 5 canapele pentru consultaţie, 26 scaune, 5 paravane pentru separare (din pânză), 5 detectoare de fum, medicamentaţie specifică, 24 corpuri pentru iluminat, tavanele din paiantă pe o suprafaţă de aprox. 360 mp, 3 aparate pentru fizioterapie. S-au deteriorat 3 boilere electrice, 5 birouri din lemn, 2 biblioteci din lemn, 2 aparate de filtrat apa, 12 scaune (cu picioare metalice), 6 aparate aer condiţionat, aprox. 320 mp parchet melaminat, aprox. 1200 mp pereţi interiori, 2 frigidere, 3 lămpi pentru consultaţie şi 3 mese ginecologice.
 
Prin intervenţia pompierilor s-a reuşit salvarea acoperişului construcţiei pe o suprafaţă de aprox. 80 mp, a 3 cabinete medicale, a unui grup sanitar pe latura de nord, secţia Pediatrie, s-a salvat staţia de oxigen pe latura de vest, aparatura electronică (calculatoare) şi arhiva.
Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric. 
 
Incendiu în Parcul Romanescu
 
În a doua zi a noului an, un nou incendiu a fost provocat de un scurtcircuit electric. 
De aceasta data, flăcările au cuprins o construcţie din Parcul „Nicolae Romanescu”.
 
Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit în data de 02.01.2015, ora 14.21, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit în Parcul Nicolae Romanescu din mun. Craiova, la o clădire administrativă a R.A.A.D.P.F.L. Craiova. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta cu flacără la acoperişul clădirii din lemn şi acoperit cu plăci de azbociment cu pericol de propagare la clădirile învecinate. Din cauza unui scurtcircuit electric (conductor electric cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni fizice) au ars acoperişul clădirii confecţi-onat din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment pe o suprafaţă de aprox. 90 mp şi materiale pentru curăţenie. S-au degradat aprox. 90 mp plăci de azbociment şi aprox. 60 mp tavan din lemn,  paie şi pământ.
ISU Dolj
 
În aceeaăi zi, pompierii de la Garda de Intervenţie Bechet au fost chemaţi să stingă un incendiu izbucnit la o autoutilitară, în satul Sărata. 
La sosirea echipajului de pompieri incendiul se manifesta la autoturism şi acoperişul garajului cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de 30 mp cu pericol de propagare la casa de locuit. Din cauza unui scurtcircuit electric (cablu electric defect) au ars autoutilitara şi aproximativ 30 mp acoperiş garaj confecţionat din lemn cu învelitoare de tablă.
O altă maşină a luat foc pe 3 ianuarie, de data aceasta în Craiova.
 
Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu doua autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la autoturismul proprietatea cetăţeanului Alexandru Valentin C. în mun. Craiova str. Popova. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la bordul autoturismului cu posibilitate de propagare la restul maşinii. Din cauza unui scurtcircuit electric (conductor electric defect) a ars bordul autoturismului în proporţie de 50%.
ISU Dolj
 
Pompierii doljeni s-au luptat în primele zile ale anului şi cu incendii izbucnite la casele unor doljeni. Unul dintre acestea a mistuit 300 kilograme de haine.
 
În data de 03.01.2015, ora 01.29, Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul locuinţei cetăţeanului Gheorghe B., din com. Ciupercenii Noi, str. Dudului. La sosirea echipajului de pompieri incendiul se manifesta la tavanul bucătăriei şi acoperiş cu pericol de propagare la întreaga casă. Din cauza unor  scântei (coş de fum deteriorat) au ars acoperişul confecţionat din lemn cu învelitoare din ţiglă pe o suprafaţă de aprox. 20 mp şi tavanul bucătăriei confec-ţionat din lemn şi rigips pe o suprafaţă de aprox. 40 mp. La puţin timp după primirea primului apel, ora 01.44, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a fost solicitat să intervină cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a locuinţei cetăţeanului Ionel Eugen S., din mun. Craiova, str. Ţărăncuţei. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la aproximativ 300 kg articole vestimentare amplasate lângă un calorifer electric care încălzea camera de locuit. Din cauza unui scurtcircuit electric (aparat electric lăsat sub tensiune) au ars  aprox. 300 kg articole vestimentare, 1 birou din lemn, aprox. 1 m cablu electric de alimentare calorifer. S-au degradat 1 calorifer electric şi zugrăveala încăperii pe aprox. 20 mp.
ISU Dolj

Politica