duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Handbalistele vor a 11-a victorie consecutivă

Echipa feminină de handbal a SCM «U» Craiova a reuşit un tur de campionat de excepţie şi vrea să îl încheie en-fanfare. După eşecul din prima etapă în faţa campioanei HCM Baia Mare, sportivele din Bănie au învins în toate cele 11 partide şi ocupă locul secund, la egalitate de puncte cu liderul din Baia Mare. Dacă se vor impune în partida de duminică în faţa formaţiei “U” Neptun Constanţa, handbalistele din Bănie vor avea şanse mari să termine turul pe locul al doilea.

Antrenorul handbalistelor, Gheorghe Sbora, a prezentat reţeta succeselor în serie ale elevelor sale.

Nu vorbim despre număr de victorii. Noi ne angajăm şi în pregătire, şi în modul de abordare a jocului, în funcţie de ceea ce avem în plan în funcţie de potenţialul adversarului. Aşa cum am şi procedat până acum, pentru noi a însemnat obsesie ceea ce vrem să facem, şi, firesc, au apărut rezultatele. Dacă ne apucam să punem în principal punctele şi uitam ceea ce avem de făcut, am fi fost tributari unei mentalităţi. N-avem obsesia rezultatului, ci a lucrului bine făcut.
A afirmat Gheorghe Sbora, pentru Ediţie Specială

Policlinica Buna Vestire Craiova

Constanţa, adversar incomod

Sbora a explicat ce s-a întâmplat în pauza meciului de la Deva, unde craiovencele erau conduse cu şase goluri.

Să nu credeţi că eram relaxaţi la pauză când eram conduşi la şase goluri. Dacă aveam experienţa meciului cu Brăila, nu era obligatoriu să se întâmple la fel. Niciun meci nu seamănă cu altul. Evoluam în deplasare, iar jocul din ultimele zece minute a făcut diferenţa. În ultimele cinci minute nu le-am permis adversarelor să întreprindă nimic.
A punctat Gheorghe Sbora  

În final, tehnicianul craiovean a atras atenţia că Neptun Constanţa va fi un adversar incomod chiar dacă se află în subsolul clasamentului.

Dacă vă uitaţi pe rezultate, o să vedeţi că au pierdut multe meciuri cu scoruri strânse. Este o echipă echilibrată, cu destul de multe jucătoare cu experienţă. Suntem bucuroşi că am câştigat multe partide, nu contează pe ce loc terminăm turul de campionat. Suntem la o treime din campionat, aşa că mai este mult. Dacă învingem pe Constanţa şi în retur avem câteva victorii nu cred că se pune problema să ratăm play-off-ul. Dacă putem termina sezonul regulat pe un loc cât mai sus, să avem anumite facilităţi, să ne situăm pe un loc să susţinem două partide din trei pe teren propriu ar fi foarte bine.
A conchis Sbora

Handbalistele vor fi singurele care vor evolua pe teren propriu. Baschetbaliştii vor juca vineri în deplasare la BC Timişoara, iar cele două echipe de volei vor evolua la Explorări Baia Mare (băieţii) şi la CSM Satu Mare (fetele).

Politica