joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fostul luptator Florin Boboc n-a scăpat de dosarul de la DIICOT

Fostul luptător de  K1 craiovean Florin Boboc şi Marian Corneliu Şerban, vicepreşedinte al Asociaţiei «Respect Gym» Craiova, nu au scăpat de dosarul deschis anul trecut pe numele lor de procurorii DIICOT Craiova în dosarul sportivilor acuzaţi că au racolat şi dus peste 200 de tineri şi chiar minori „la produs” în Germania. După ce au fost trimişi în judecată la Judecătoria Craiova, dosarul a ajuns la Tribunalul Dolj, instanţă care miercuri a hotărât să audieze martorii din dosar peste două săptămâni.

Reamintim că, în martie anul trecut, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, anunţau că, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul   B.C.C.O. Craiova, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din cetăţeni români şi germani, ce acţiona pe relaţia România – Germania, în scopul săvârşirii infracţiunilor de  proxenetism în formă agravată şi trafic de minori. În acest scop, la data  de 14 martie 2013, au fost efectuate un număr de 10 percheziţii domiciliare în municipiul Craiova (8) şi în judeţul Dolj (2) la locuinţele membrilor grupării.

În fapt, s-a reţinut că, începând cu anul 2009, învinuiţii Boboc Florin, Şerban Marian Corneliu şi Begiu Vasilică, sportivi legitimaţi la un club din municipiul Craiova, practicanţi ai sporturilor de contact (box şi K1), au racolat şi transportat în Germania, exclusiv persoane de sex masculin, în scopul întreţinerii de relaţii sexuale, contracost, cu cetăţeni  germani, precum  şi în vederea realizării şi difuzării unor materiale pornografice explicite. Din verificările efectuate până la această dată, se estimează că numărul persoanelor racolate şi exploatate sexual este de peste 200, parte dintre acestea fiind minore. În urma analizării tranzacţiilor financiare efectuate în perioada 2009 – 2011 de către învinuiţi, a rezultat faptul că beneficiul activităţii infracţionale a fost de aproximativ 150.000 USD.
Comunicau la momentul respectiv procurorii DIICOT – Craiova

Policlinica Buna Vestire Craiova

În jur de 50 de persoane au fost duse la audieri, rând pe rând. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul  BCCO Bucureşti, BCCO Piteşti, SCCO Olt, SCCO Mehedinţi şi lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Dolj – SPIR, cu suportul de specialitate al SRI Dolj.
Pe 15 martie 2013, magistraţii Judecătoriei Craiova au admis propunerea procurorilor DIICOT Craiova şi au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Florin Boboc şi a lui Marian Corneliu Şerban, pentru constituire de grup infracţional organizat, proxenetism şi trafic de minori, după mai multe luni petrecute în spatele gratiilor cei doi fiind eliberaţi.

În ianuarie 2014 s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care cei doi au fost trimişi în judecată, însă o lună mai târziu instanţa a declinat dosarul la Tribunalul Dolj:
În baza art. 6 din legea 255/2013, cu referire la art. 36 alin. 1 lit. c din codul de procedură penală Declină competenţa de soluţionare a acuzei în favoarea Tribunalului Dolj. Definitivă. Soluţia se comunică conform art. 407 alin. 1 c. pr. pen. Pronunţată în şedinţa publică de la 28 februarie 2014.
Se arată în decizia Judecătoriei Craiova

Pe 15 aprilie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care cei doi sunt acuzaţi de iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup (Legea 39/2003 art. 7), instanţa a început judecarea dosarului, iar miercuri, 5 octombrie a.c., judecătorii au decis amânarea cauzei pentru audierea martorilor. Următorul termen de judecată a fost stabilit peste aproximativ două săptămâni, mai exact pe 19 noiembrie a.c.

Politica