vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dotări noi la Inspectoratele de Urgenţă din regiunea Sud Vest Oltenia

Zece noi echipamente pentru intervenţii în situaţii de urgenţă vor fi achiziţionate de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Vest Oltenia şi de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sud Vest Oltenia (ADI). Contractul de finanţare a fost semnat vineri, 31 octombrie de către Marilena Bogheanu, Directorul Agenţiei pentru  Dezvoltare Regională Sud Vest Oltenia şi Ion Prioteasa, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Sud Vest Oltenia. Proiectul „Optimizarea capacităţii de intervenţie în situaţii de urgenţă în Regiunea Sud-Vest Oltenia”, are o valoare totală de 6.339.199,99 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 6.046.305,99 lei. Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea, angajaţii şi voluntarii din cadrul sistemului de asistenţă medicală şi tehnică de urgenţă prespitalicească şi intervenţie la incidente minore şi majore vor avea în dotare mai multe echipamente, pentru a putea acţiona mai prompt în situaţiile critice.


25 de localităţi din regiunea S-V Oltenia vor beneficia de cinci autovehicule cu şenile/roţi tip UTV cu capacitate mărita de trecere; 3 autofreze de zăpadă; autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă – FRAP. Localităţile care vor primi echipamentele achiziţionate prin proiect sunt: Craiova, Băileşti, Calafat, Segarcea, Bechet (judeţul Dolj), Târgu Jiu,  Hurezani,  Motru, Turceni, Novaci (judeţul Gorj), Drobeta Turnu Severin, Vânju Mare, Baia de Aramă, Strehaia, Orşova (judeţul Mehedinţi), Slatina, Caracal, Scorniceşti, Balş, Corabia, Osica, judeţul Olt, Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani, Govora, Brezoi, Grădiştea (judeţul Vâlcea).

De asemenea, în cadrul primelor două contracte implementate de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sud Vest Oltenia au mai fost achiziţionate încă 54 echipamente deja funcţionale la nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Directorul ADR a spus că s-a reuşit astfel creşterea gradului de siguranţă al populaţiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Implementarea celor trei contracte va conduce la îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie, la creşterea gradului de siguranţă a populaţiei, dar şi la consolidarea, dezvoltarea şi îmbunătaţirea sistemului integrat pentru acţiune coordonată, de comandă şi control, rapidă şi eficientă în cazuri de urgenţă şi dezastre majore.Depunerea, în cadrul DMI 3.3 a acestor 3 proiecte de către un singur aplicant, constituit din cele 5 consilii judeţene din regiune, reprezintă un exemplu de succes cât şi o premieră în Oltenia, fiind primul proiect integrat, cu vocaţie regională. Acest aspect a condus la elaborarea şi implementarea unor proiecte strategice la nivel regional, cu un impact foarte mare. În egală măsură, un merit deosebit îl are Consiliul Judeţean Dolj, în calitate de lider de proiect, şi echipa sa de management, pentru modul în care au coordonat activitatea de elaborare a celor trei aplicaţii. Doresc să îi felicit, cu această ocazie, şi să le urez succes în implementarea celui de-al treilea contract pe care l-am semnat împreună.
A declarat  Marilena Bogheanu, director ADR Sud-Vest Oltenia

Politica