duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Centru de Excelenţă pentru olimpici

În Râmnicu Vâlcea va fi înfiinţat un Centru de Excelenţă pentru elevii cu rezultate deosebite la olimipiade şi concursuri şcolare. Acesta se va afla la Colegiul Energetic.
Aici elevii se vor putea pregăti suplimentar la mai multe discipline.

Este vorba de Centrul de Excelenţă care va funcţiona în cadrul Liceului Energetic, unde vor fi recrutaţi elevi din toate ciclurile de învăţământ şi din tot judeţul şi aceştia vor putea suplimentar să aprofundeze cunoştinţele în domeniile în care au făcut performanţă. Este vorba de matematică, limba română, tehnologii, informatică, chimie, fizică. Aceste cursuri se vor ţine sâmbăta şi duminica, iar cadrele didactice vor avea şase norme aici. Este un lucru bun şi care vine în sprijinul elevilor dotaţi.
A declarat, pentru AGERPRES, prof. Ion Gherghinaru, inspectorul general al ISJ Vâlcea

Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat înfiinţarea a trei Centre Judeţene de Excelenţă, câte unul în Prahova, Timiş şi Vâlcea. Acestea au ca obiectiv asigurarea condiţiilor optime de pregătire şi dezvoltare a copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pregătirea copiilor se va desfăşura în timpul anului şcolar, în timp ce în vacanţe vor fi organizate tabere şcolare pe discipline.  
Organigramele centrelor urmează să fie aprobate de inspectoratele şcolare judeţene, iar posturile aferente centrelor vor fi finanţate din bugetele consiliilor locale.
Centrele se pot finanţa şi din venituri proprii ale consiliilor locale, dar şi din sponsorizări şi donaţii.

Hotel-sport, modern la Vâlcea

Râmnicu Vâlcea va avea un hotel modern, pentru cazarea sportivilor, cu sprijinul financiar al ministerului de resort.
Declaraţia a fost făcută, ieri, pentru AGERPRES, de directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport (DJTS), Bogdan Marinescu.

Am discutat cu domnul secretar de stat, Cristian Cosmin, care a promis că ne va ajuta cu fonduri pentru a pune la punct în Râmnicu Vâlcea, un hotel sport modern aşa cum au şi alte oraşe din ţară. Clădirea noi o avem, dar va trebui efectiv modernizată, pentru că aici există multe competiţii sportive şi vâlcenii noştri fac performanţă acolo unde se confruntă. Râmnicul este un oraş al sportului şi este păcat ca atunci când vin la Vâlcea competitorii să fie cazaţi pe la tot felul de pensiuni împrăştiate prin judeţ, în loc de a fi toţi la un loc. Domnul secretar de stat mi-a dat asigurări că vor fi date fonduri în acest sens.
A precizat Marinescu

De asemenea, potrivit directorului DJTS, două tabere din judeţ, Brădişor şi Căciulata, vor fi reabilitate şi introduse  în circuitul turistic naţional pentru elevi şi sportivi.
Potrivit datelor DJTS Vâlcea, Ministerul a alocat în acest an, pentru Vâlcea, fonduri în valoare de 100.000 de lei, urmând ca până la sfârşitul anului să mai fie alocaţi 30.000 de lei.
AGERPRES arată că sportivii vâlceni au obţinut în acest an la campionatele naţionale 37 de medalii de aur, 48 de medalii de argint, 68 de medalii de bronz, iar la campionatele internaţionale, 20 de medalii de aur, 19 de argint şi 45 de bronz.

Articolul precedent
Articolul următor

Politica