marți, mai 14, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pericol la Cernişoara

Două familii sinistrate din comuna vâlceană Cernişoara riscă să rămână în iarnă fără un acoperiş deasupra capului. Ploile abundente din vara acestui an au provocat alunecări de teren care  le-au afectate casele.
Cele două familii au primit de la Arhiepiscopie şi unele fundaţii materiale de construcţii. Nu sunt însă suficiente, iar primarul localităţii cere sprijin de la oricine poate da o mână de ajutor.

Este dramatic, nu ajung materialele pe care le-am primit de la Arhiepiscopie şi de la fundaţiile care ne-au ajutat. Oricum le mulţumim pentru sprijin, dar aşteptăm de la autorităţile centrale să contribuie cu restul de materiale. Casele în care oamenii locuiesc acum sunt în pericol de prăbuşire, oamenii sunt nevoiaşi, au copii, ferească Dumnezeu pentru o nenorocire. La familia Drugan se poate băga mâna printre crăpăturile pereţilor, stau cu pături în geam, nu mai au garduri, au fost înghiţite de pământ, apa iese de dedesubt. Suntem în stare de alertă. Cerem sprijin pentru a ajuta aceste două familii pentru care vara asta a fost o nenorocire.
A declarat, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Mihai Ionescu

Mai mult, odată cu revenirea ploilor, alunecarea de teren le ameninţă din nou casele
Cele două familii stau cu bagajele pregătite.
Potrivit autorităţilor, locuinţa familiei Drugan este deteriorată în proporţie de 70%, pereţii sunt crăpaţi, ferestrele nu se mai închid, curtea a fost înghiţită de pământ, scrie AGERPRES, care mai arată că o situaţie similară se înregistrează şi la familia Buică.
În urma ploilor din această vară, arată sursa citată, au fost activate mai multe focare de alunecări de pământ, judeţul Vâlcea, aflându-se pe primul loc la nivel naţional, cu peste 90 de astfel de nuclee.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica