duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România vrea să ia faţa Greciei

Tricolorii” vor încerca duminică seara să îşi ia revanşa în faţa Greciei după ce au fost eliminaţi din barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia. Optimismul este la el acasă, chiar dacă România va avea absenţe importante în lot.

Ieri, „tricolorii” au avut programat unul dintre ultimele antrenamente înaintea plecării spre Grecia. La şedinţa de pregătire, Dorin Goian, care a resimţit unele dureri în ultimele zile, s-a antrenat separat de restul grupului. Delegaţia României va pleca astăzi spre Grecia, la ora 17.30, de pe Aeroportul “Henri Coandă”, şi va ateriza la Atena la ora 19.10. Antrenamentul oficial al României va avea loc pe sâmbătă, de la ora 11.30, pe arena “Karaiskakis”.
După antrenamentul de ieri, atacantul Astrei, Constantin Budescu, convocat în premieră la naţională, s-a arătat optimist în privinţa obţinerii unui rezultat pozitiv.

Am ajuns şi la echipa naţională, este prima selecţie şi sper eu să nu mă opresc aici. Pentru asta mă antrenez, pentru asta muncesc, ca să ajung la un nivel cât mai înalt. La echipa de club este altceva, dar aici o să mă ghidez după ceea ce-mi spune selecţionerul. Eu mă simt cel mai bine în spatele vârfului, dar vom vedea unde va fi nevoie de mine. Important e ca echipa să facă un joc bun şi să câştigăm. Ar fi extraordinar. După o victorie şansele cresc, dar trebuie să fii concentrat la toate meciurile şi să dai maximum. Sperăm ca ei (grecii – n.r.) să fie mai slăbiţi. O să-i studiem foarte bine şi să vedem care sunt punctele lor forte şi punctele lor slabe.
Constantin Budescu, într-o conferinţă de presă

Policlinica Buna Vestire Craiova

Brigada de arbitri va fi din Anglia

Meciul Grecia – România, programat duminică, în preliminariile Campionatului European din 2016, va fi condus de o brigadă de arbitri din Anglia, cu Mark Clattenburg la centru. Clattenburg, care a arbitrat în acest an şi Supercupa Europei, va fi ajutat la cele două linii de Michael Mullarkey şi Simon Beck. Asistenţi adiţionali vor fi Andre Marriner şi Lee Probert, iar arbitru de rezervă – Simon Bennett.

Clattenburg a mai arbitrat România în deplasarea din martie 2013, pierdută de „tricolori”, scor 4-0, cu Olanda. Acelaşi cavaler al fluierului a condus şi jocul Steaua – Twente, scor 0-1.
Partida dintre Grecia şi România se va disputa în Grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016. Tot în aceeaşi grupă, duminică vor mai avea loc meciurile: Ungaria – Irlanda de Nord şi Insulele Feroe – Finlanda. Primele două echipe clasate se vor califica direct la turneul final, iar formaţia care va termina pe locul 3 va susţine meci de baraj.

Politica