miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorjul, primul pe ţară

Gorjul conduce în topul judeţelor cu cei mai mulţi primari declaraţi  ncompatibili. Din 3.188 de primari câţi are România, 273 sunt declaraţi incompatibili, iar cei mai mulţi sunt în judeţele Gorj, Constanţa, Sibiu, Satu Mare şi Argeş, conform digi24.ro.
În Gorj sunt 70 de primari, dintre aceştia, 27 au fost declaraţi incompatibili. Următoarele judeţe în acest top ruşinos sunt Constanţa, Sibiu, Satu Mare, Argeş şi Teleorman.
Edilii sunt acuzaţi că au intrat în firme care se ocupă de utilităţile din zona lor.

Nu sunt argumente împotriva mea. Am fost declarat incomptabili, iar pentru rezolvarea acestei probleme am mers în instanţă. La Curtea de Apel Craiova am pierdut primul proces.
A declarat Liviu Cotojman, primarul localităţii Roşia de Amaradia, pentru digi24.ro

Alţi edili sunt acuzaţi că şi-au angajat rudele în primării. Este cazul ultimului intrat în vizorul ANI, de la Dolj. Primarul comunei Poiana Mare, Marin Vintilă, este, potrivit ANI, în conflict de interese pentru că , în calitate de primar, a semnat atât dispoziţia, cât şi contractul individual de muncă privind angajarea pe perioadă nedeterminată în funcţia de referent în aparatul de specialitate al Primarului Comunei Poiana Mare a soţiei acestuia, Vintilă Constanţa-Liliana.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Începând cu anul 2009 şi până în prezent, soţia persoanei evaluate a obţinut de la Primăria Comunei Poiana Mare venituri salariale în cuantum de 24.344 Lei.
Instanţele din ţară au deja pe rol peste o sută de dosare în care aleşii locali încearcă să obţină anularea deciziilor ANI.

Politica