vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Cupa Craiovei» păstrată în vitrina clubului

Cea de-a opta ediţie a “Cupei Craiovei” s-a încheiat în mod pozitiv pentru echipa organizatoare. În faţa propriilor suporteri. Handbalistele pregătite de Aurelian Roşca şi Gheorghe Sbora au câştigat “Cupa Craiovei”, făcând trei meciuri bune. Este adevărat că adversarele nu au fost de cel mai mare calibru dar rezultatele de pe teren merită elogiate iar pentru acest moment al pregătirii au fost foarte binevenite.

În prima partidă, desfăşurată vineri seara, reprezentantele Băniei au trecut după un meci bun în care contraatacul a funcţionat perfect de Cetate Deva, scorul înregistrat fiind de 27-24. S-a remarcat în această partidă Aneta Pîrvuţ, marcatoare a numai puţin de 11 goluri, fapt ce o face să treacă la categoria transferurilor reuşite.

A urmat partida cu Universitatea Piteşti, divizionara A ridicându-se rar la valoarea prin divizionara din Craiova. De altfel, piteştencele au terminat turneul fără victorie fiind depăşite categoric de toate participantele. Sâmbătă seara a venit cea de-a treia victorie pentru SCM Craiova, de data aceasta victimă fiind echipa de Ligă Naţională din Vâlcea. Meciul a fost unul plăcut, ambele echipe muncind din greu pentru rezultat. Câştig de cauză au avut la final gazdele care s-au impus cu scorul de 29-24.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma rezultatelor înregistrate pe teren, SCM Craiova a câştigat cea de-a opta ediţie a turneului “Cupa Craiovei” şi aşteaptă cu încredere următoarele meciuri de pregătire. Prima impresie a fost una pozitivă dar greul de abia acum înainte începe. Cu siguranţă în campionat va fi cu totul altceva, încărcătura emoţională suplimentară putând să pună presiune pe evoluţia fetelor. De menţionat că la SCM au lipsit trei jucătoare acestea fiind implicate în acţiunile loturilor naţionale.

Distincţii individuale la SCM

Pe lângă rezultatul echipei din Craiova a fost şi un alt moment de bucurie pentru susţinătorii handbalului local. Organizatorii au oferit şi distincţii individuale iar Craiova s-a regăsit de mai multe ori pe lista premianţilor. Cel mai bun portar a fost declarat Ionica Munteanu, portarul echipei SCM Craiova, tot Munteanu primind şi distincţia pentru cel mai bun jucător al turneului. 

De asemenea, de la SCM Craiova au fost premiate Aneta Pârvuţ, care a primit titlul de cea mai tehnică jucătoare, şi Diana Ciucă declarată cea mai tânără jucătoare. HCM Râmnicu Vâlcea şi a trecut prezenţa pe lista distincţiilor individuale prin Carmina Bădiţă care a fost golghetera turneului. În fine, mai trebuie amintit că antrenorul principal al echipei SCM Craiova, Aurelian Roşca, proaspăt campion mondial cu naţionala de junioare a României, a primit o plachetă, din partea clubului şi un tort.  Altfel, HCM Vâlcea s-a clasat pe locul doi, CSM Cetate Deva a ocupat locul trei, iar divizionara A SCM-U Piteşti a încheiat competiţia pe locul patru.

––––––-

Rezultate “Cupa Craiovei”

Etapa I

SCM Craiova – CSM Cetate Devatrans Deva 27-24

HCM Râmnicu-Vâlcea – SCM Universitatea Piteşti 42-30

Etapa II-a

CSM Cetate Devatrans Deva – HCM Râmnicu-Vâlcea 27-28

SCM Craiova – SCM Universitatea Piteşti     35-23

Etapa a III-a

SCM Universitate Piteşti – CSM Cetate Devatrans Deva 21-50

SCM Craiova – HCM Râmnicu-Vâlcea 29-24

Politica