sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Paul Abba: «Dorm prin parcuri şi în gara din Ploieşti»

Adus în Europa de Gaz Metan Severin, atacantul nigerian spera să-şi facă un viitor în fotbalul românesc. Începutul părea promiţător pentru Paul Abba, care în returul sezonului 2011-2012 a marcat de două ori pentru fosta divizionară secundă, cu care a promovat în Liga I. Pe prima scenă n-a jucat decât un tur de campionat, interval în care a bifat 7 meciuri şi a înscris golul egalizator al partidei cu Universitatea Cluj (1-1).

În pauza competiţională de iarnă, echipa severineană, care oricum se confrunta cu grave probleme financiare, i-a reziliat contractul atacantului şi Abba a ajuns în Liga a III-a, la Conpet Ploieşti, unde a evoluat timp de un an. În februarie 2014 a fost achiziţionat de Gloria Buzău, dar, în această vară, nigerianului de 23 de ani i s-au închis porţile în Crâng şi s-a întors la Ploieşti, însă echipa din Strejnic s-a desfiinţat între timp. Jucătorul nu are în prezent unde locui şi a fost nevoit să-şi vândă chiar şi laptopul pentru a-şi cumpăra de mâncare.

Am venit în România plin de speranţă şi nu credeam că voi ajunge în această situaţie. Lucrurile au fost bune la început, am reuşit să promovez în Liga I, unde am şi marcat, dar acum nu am unde să dorm. Impresarul care m-a adus în România  m-a abandonat pur şi simplu. Am ajuns să mă plimb toată ziua prin oraş, iar când se întunecă mă culc pe bănci în parc sau în gara din Ploieşti! Tot ce îmi doresc e să-mi găsesc o echipă la care să joc, ca să pot să trăiesc. Nu mai am nici ce mânca! Am fost nevoit să-mi vând ceasul şi laptop-ul. Mai am doar un telefon şi lănţişorul meu cu cruciuliţă, la care nu vreau să renunţ, fiindcă sunt un om credincios.
A spus Abba

Policlinica Buna Vestire Craiova

I-ar plăcea să revină la Severin

Nigerianul n-ar refuza o ofertă de la nou-promovata în Liga a III-a, Minerul Mehedinţi, care va juca în noul sezon pe „Municipalul” severinean, arenă familiară nigerianului.

La Severin am stat un an şi mi-a plăcut foarte mult. Mi-ar plăcea să revin şi să joc acolo, pentru noua echipă locală. Sunt convins că Dumnezeu îmi va da putere şi voi reuşi să revin în fotbal. Nu sunt accidentat, însă nu ştiu unde să merg să joc.
A conchis Abba

spot_img
spot_img

Politica