luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţiştii mehedinţeni băgaţi în priză 5 zile

Poliţiştii din IPJMehedinţi s-au spetit cu munca 5  zile. În perioada 16-20  iulie a.c., pe raza judeţului Mehedinţi, cât şi la punctele de trecere a frontierei de stat cu Republica Serbia, structurile  din cadrul IPJ Mehedinţi au urmărit combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind timpii de conducere, odihnă şi repaus a conducătorilor de vehicule destinate transporturilor rutiere publice de mărfuri şi persoane. Totodată, oamenii legii au verificat legalitatea acestor transporturi.De asemenea, poliţiştii de investigare a fraudelor au acţionat pentru combaterea actelor de contrabandă şi evaziune fiscală cu tutun şi alte produse accizabile.

Poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptele antisociale, au verificat respectarea obligaţiilor ce le revin persoanelor care au comis infracţiuni, pe durata controlului judiciar, controlului judiciar pe cauţiune sau arestului la domiciliu, precum şi pentru prinderea persoanelor urmărite în temeiul legii.Pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise în stradă, în baruri ori discoteci, în pieţe agroalimentare şi târguri, poliţiştii au institui filtre şi au efectuat controale.Poliţiştii de la transporturi au fost prezenţi în trenurile de călători naţionale şi internaţionale, precum şi în staţiile de cale ferată, unde, împreună cu structurile de control abilitate, au acţionat pentru combaterea călătoriilor frauduloase, furturilor, comerţului ilegal şi altor fapte penale.În cele 5  zile, poliţiştii au efectuat 120 controale şi acţiuni, fiind cercetate 53 persoane pentru comiterea mai multor infracţiuni.Au fost verificate 560 de autovehicule şi 221 societăţi comerciale, constatate  52 de infracţiuni din care 28 în flagrant, fiind reţinute în vederea suspendării sau anulării 41 premise de conducere şi retrase 26 certificate de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii de la arme au ridicat în vederea continuării cercetărilor 17 arme şi 172 bucăţi muniţie.Oamenii legii au aplicat 1.262 sancţiuni contravenţionale în valoare de 402.276 lei, cele mai multe la regimul rutier (930), 182 dintre acestea doar pentru depăşirea regimului legal de viteză pe drumurile publice. Poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor 22.040 ţigarete în valoare de 14.258 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Exemple semnificative

Au fost identificaţi P.I., de 62 ani, din municipiul Orşova, judeţul Mehedinţi şi M.E.,de 52 ani, din comuna Butoieşti, judeţul Mehedinţi, care nu au depus armele şi muniţia la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la expirarea valabilităţii permisului de armă.Cele trei arme şi un număr de 74 cartuşe deţinute de P.I., respectiv pistolul neletal deţinut de M.E., au fost ridicate în vederea cercetărilor, fiind întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de ”nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor ”, faptă prev. şi ped. de art.342, alin.6 din Codul Penal.A fost depistat R.K., de 34 ani, din Bulgaria, în timp ce conducea un autoturism cu număr de circulaţie provizoriu, pe centura municipiului Drobeta Turnu Severin, autoturismul fiind radiat din circulaţie. Faţă de acesta s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art.334, alin.1 Codul Penal.A fost depistat N.I.,, de 41 ani, din Bulgaria, în timp ce conducea un autoturism cu numărul provizoriu, pe centura municipiului Drobeta Turnu Severin, autoturismul fiind radiat din circulaţie. Faţă de acesta s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art.334, alin.1 Codul Penal.

A fost  identificat D.G., de 51 ani, din oraşul Strehaia, judeţul Mehedinţi, care nu a depus cele 3 arme letale şi muniţia la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la expirarea valabilităţii permisului de armă. Faţă de acesta s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ”nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor ”, faptă prev. şi ped. de art.342, alin.6 din Codul Penal.A fost depistat S.I., de 51 ani, din comuna Butoiesti, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea pe DC 74, în localitatea Stîngăceaua, un tractor, fără a poseda permis de conducere. Faţă de acesta s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere, faptă prev. şi ped. de art.335, alin.1 din Codul Penal.A fost depistat în trafic M.L., de 24 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism pe str.Crişan, din municipiul Drobeta Turnu Severin, având o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, faptă prev. şi ped. de art.336, alin.1 din Codul Penal.A fost depistat T.D., de 23 ani, din oraşul Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie, în timp ce conducea pe DC 38, un ATV care nu era înmatriculat sau înregistrat în circulaţie.În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiuniilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat, fapte prev. de art.335, alin.1 şi art.334, alin.1 din Codul Penal.

Politica