vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Emoţii pentru cadrele didactice

1210 dascăli doljeni au susţinut ieri proba scrisă a examenului de titularizare. Examenul a durat patru ore şi s-a desfăşurat în patru centre din Craiova. Potrivit ISJ Dolj, examenul s-a derulat în condiţii normale, în conformitate cu Metodologia, adresele şi procedurile legale în vigoare. Dintre cei 1302 candidaţi înscrişi iniţial, doar 1210 au avut drept de participare la proba scrisă, reprezentând un număr de 41 discipline.
În Dolj, examenul s-a desfăşurat în patru centre de examen, grupate pe arii curriculare: Liceul CFR- pentru învăţători, educatori şi învăţământul special, Liceul “Tudor Arghezi”- pentru limba română şi limbile străine, Liceul Bibescu-pentru matematică şi ştiinţe exacte şi Liceul Energetic- pentru istorie, geografie, religie, arte plastice.

La centrul de concurs nr. 1 Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova situaţia s-a prezentat astfel: participanţi la proba scrisă – 340; absenţi – 47; retraşi – 27. La centrul de concurs nr. 2 Liceul Teoretic Tudor Arghezi Craiova  294 candidaţi s-au prezentat la proba scrisă, 44 au absentat şi alţi cinci s-au retras. Totodată, la centrul de concurs nr. 3 Liceul Tehnologic George Bibescu Craiova am avut 277 candidaţi la proba scrisă, 66 nu s-au prezentat şi 27 au fost retraşi. La ultimul centru stabilit la Colegiul Tehnic Energetic Craiova situaţia a fost următoarea: participanţi la proba scrisă – 299; absenţi – 38; retraşi – 30.
Mihăiţă Stoica, purtător de cuvânt ISJ Dolj

Cea mai mare concurenţă s-a înregistrat la Limba şi literatura română – 155 candidaţi, pentru cinci posturi şi la matematică- 85 candidaţi, pentru 9 posturi. Numărul total de norme şi fracţiuni de normă este de 757.

Policlinica Buna Vestire Craiova

OLT: doi candidaţi eliminaţi pe motive de fraudă

În judeţul Olt, doi candidaţi la titularizare au fost eliminaţi pe motive de fraudă. Aceştia au fost surprinşi în timp ce încercau să copieze cu ajutorul telefonului mobil şi au fost eliminaţi din concurs.Cei doi candidaţi susţineau examenul la centrul de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Slatina. 95 candidaţi au absentat de la examenul de titularizare, din cei 872 înscrişi în judeţul Olt.
Cei mai mulţi dintre candidaţi, respectiv 130, au vizat un post de învăţător sau educator, însă numărul posturilor vacante titularizabile, cu o viabilitate mai mare de patru ani, pentru învăţători este de doar două, iar pentru educatori de doar trei. Numărul total al posturilor titularizabile în învăţământul preuniversitar în judeţul Olt este de 19, însă candidaţii la titularizare care vor obţine note mai mari de cinci pot ocupa posturi vacante pe o perioadă de timp mai mică de patru ani.

GORJ:  550 de candidaţi din cei peste 640 înscrişi s-au prezentat la examen

Aproximativ 550 de candidaţi din cei peste 640 înscrişi s-au prezentat luni la proba scrisă a examenului de titularizare. Examenul s-a desfăşurat într-un singur centru, la Colegiul Tehnic “Ion Mincu” din Târgu-Jiu.
Primele rezultate vor fi afişate în data de 25 iulie. În aceeaşi zi, până la orele 21.00, şi pe 26 iulie, până la orele 15.00, cei nemulţumiţi pot depune contestaţii, urmând ca pe 30 iulie să fie afişate rezultatele finale.

VÂLCEA: 668 de profesori au participat la concurs

Un număr de 668 de profesori au participat la concursul de ocupare a posturilor didactice sau catedrelor vacante din învăţământ pentru 40 de posturi titularizabile în judeţul Vâlcea.
Din 31 iulie vor fi organizate şedinţele publice de repartiţie pe posturi. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la cea practică.
Proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate s-a desfăşurat în 91 de centre de concurs constituite la nivel naţional, informează Ministerul Educaţiei Naţionale.

MEHEDINŢI:  532  dascăli au susţinut proba scrisă a examenului de titularizare

532  dascăli din Mehedinţi au participat ieri  la examenul de titularizare, în judeţ fiind libere doar 200 catedre temporare.
Iniţial s-au înscris pentru examen 650 de candidaţi, dar doar 532 au susţinut, anterior probei scrise, şi proba practică, incluzând inspecţiile speciale la clasă. Examenul s-a susţinut  la Colegiul Naţional  ,,Traian” din Drobeta Turnu Severin.

Calendarul examenul de titularizare:

– 25 iulie 2014 – înregistrarea contestaţiilor la inspectoratele şcolare şi transmiterea acestora la centrele de evaluare şi afişarea rezultatelor iniţiale
– 25 – 26 iulie 2014 – rezolvarea contestaţiilor;
– 28 – 29 iulie 2014 – afişarea rezultatelor finale.

Politica