sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

RAAN reia furnizarea apei calde în Severin

După o perioadă în care severinenii au golit magazinele de boilere iar administratorii şi preşedinţii asociaţiilor de locatari s-au certat ca la uşa cortului cu răuplatnicii, RAAN anunţă că furnizează din nou apă caldă municipiului.
Regia Autonomă pentru Activităţi Nucelare din Drobeta Turnu Severin reia furnizarea agentului termic către populaţia din municipiu începând cu data de 09.07.2014 orele 10.00. Anunţul a fost făcut de către RAAN, marţi, prin intermediul unui comunicat de presă.

Întrucât populaţia bun-platnică  nu trebuie să suporte consecinţele lipsei de responsabilitate din partea asociaţiilor de locatari/proprietari privind achitarea datoriilor către furnizorul de energie termică, RAAN va relua furnizarea agentului termic la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin începând cu data de 9.07, ora 10.00.
Se arată în comunicatul RAAN

RAAN a înterupt furnizarea apei calde în Drobeta Turnu Severin în data de 1 iulie, anunţând că măsura se va lua pe termen nelimitat, ca urmare a datoriilor pe care asociaţiile de proprietari din municipiu le au către companie pentru furnizarea agentului termic. Datoria asociaţiilor de proprietari din Drobeta Turnu Severin era la data de 7.07.2014 în cuantum de 44 319 894 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Luni şedinţă cu scântei la Casa Tineretului

În cursul zilei de luni, conducerea RAAN, reprezentanţi ai municipalităţii, dar şi ai asociaţiilor de proprietari din Severin au participat la o întâlnire, la Casa Tineretului în care administratorul special al RAAN, Viorel Marian a făcut apel către administratori şi preşedinţi să crească gradul de încasare a datoriilor.

Gradul de încasare de la asociaţii este cel mai mic din România şi se ridică la 6 la sută din valoarea facturată.
A declarat Viorel Marian

Conducerea RAAN-ul a convocat administratorii asociaţiilor de proprietari în speranţa că aceştia vor  pune presiune pe locatarii rău platnici ca să fie achitate facturiile restante. RAAN are de recuperat de la populaţie pentru agentul termic furnizat 44 de milioane de lei, însă gradul de colectare este de doar 6 la sută.
Contrar intenţiei RAAN-ului de a impulsiona asociaţiile să plătească datoriile, măsura opririi apei calde nu a făcut altceva decât să irite severinenii, care s-au îndreptat spre magazinele de profil pentru achiziţionarea de boylere şi mai puţin spre casieriile asociaţiilor de proprietari. Voalat, administatorul special al RAAN-ului a adus în discuţia şi problema furnizării agentului termic în sezonul rece 2014-2015, care rămâne sub semnul întrebării.

Încerc împreună cu asociaţiile de locatari să găsesc nişte soluţii de majorare a încasărilor. Gradul de încasare de la asociaţii este cel mai mic din România şi se ridică la 6 la sută din valoarea facturată. Aşteptam că după măsura aceasta de oprire a apei calde, facturile să crească nici vorba de aşa ceva, facturile au scăzut cu 20.000-30.000  lei în fiecare zi, ceea ce înseamnă din punctul meu de vedere că oamenii nu se gândesc pentru viitor pentru că problema încălzirii trebuie tratată pentru viitor şi nu de pe azi pe mâine. E bine ca oamenii să înţeleagă că numai aşa se poate rezolva problema, achitându-şi facturile.
A declarat administratorul special al RAAN, Marian Viorel

Viceprimarul Screciu, pledoarie pentru bunii-platnici

La întâlnire au fost prezenţi şiMarius Screciu viceprimarul Severinului. El a pledat pentru ca bunii-planticii să nu mai aibă de suferit.

RAAN-ul trebuie să înţeleagă că banii care îi are de încasat în general, grosul acestor bani se află în altă parte nu la cetăţeni. Nu faptul că nu s-au plătit aceste utilităţi îi trimit pe cei de la RAAN să oprească apa caldă în acest moment. Eu cred că vom găsi înţelepciunea necesară să deblocăm situaţia din oraş şi RAAN să poată să-şi încaseze o parte din bani, dar nu să suferim toţi ceilalţi pentru cei care nu reuşesc să-şi plătească utilităţile în fiecare lună.
A declarat viceprimarul Marius Screciu

Se vrea sigilarea –debranşarea răuplatnicului, nu a întregului bloc

Administratorul unei asociaţii de locatari a venit cu o propunere interesantă care ar rezolva situaţia în mod just, fără să afecteze asociaţiile de proprietari care nu au datorii. Este nevoie însă de o lege prin care conducerilor acestor asociaţii să li se confere dreptul de a monta sigilii în apartamentele persoanelor rău-platnice.

Acum este un caz fără precedent fiindcă nu s-a mai oprit niciodată apa caldă la tot oraşul. Probabil această oprire bruscă este din cauza datoriilor care s-au acumulat pe asociaţii, dar ca o părere personală, ar trebuie să se reglementeze prin lege ca asociaţiile de proprietari să poată să facă sigilare numai la persoanele care sunt rău-platnice. Şi automat sigilându-i pe apă caldă, pe apă rece, el este obligat să vină să-şi plătească datoriile. Nu este posibil pentru ca pentru 2-3 pe scară care sunt rău-platnici oprim apa caldă la toată asociaţia.
A spus administratorul unei asociaţii de proprietari din Turnu Severin

Politica