joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O nouă provocare pentru Ioana Roşca

România are reprezentanţi şi pe tabloul principal de simplu feminin la categoria juniori, pe iarba de la Wimbledon. Printre fetele care vor juca la categoria juniori se numără şi Iona Roşca, sportivă legitimată la Clubul Sportiv Municipal din Bănie. După succesul înregistrat la “Roland Garros”, acolo unde s-a impus la dublu junioare, Roşca reintră în atenţie cu această participare de gală pentru că a juca la un turneu de o asemenea anvergură nu e la îndemâna oricui.
Olteanca nu se mulţumeşte doar cu o participare pentru statistici având ambiţii mari şi pentru competiţia la care va debuta astăzi. Iniţial partida ar fi trebuit să se joace sâmbătă dar a fost amânată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Nu va fi un turneu deloc uşor. Suprafaţa de iarbă nu este preferata mea, deoarece în România sunt foarte puţine terenuri cu iarbă pentru a mă putea pregăti. Sper să trec repede peste perioada de acomodare şi mai ales să încep cu bine turneul, să ies fără emoţii din primul tur. Anul trecut am încheiat competiţia în turul doi, nu am ajuns unde mi-am propus, însă acum voi încerca să am un parcurs cât mai lung, atât la simplu cât şi la dublu. Aştept să văd cu ce jucătoare voi pica în turul de debut, sper să evit una dintre favorite.
Ioana Roşca, înainte de plecarea spre Londra

Craioveanca a avut noroc urmând să joace cu o sportivă din Marea Britanie, fiind vorba despre Katie Swan, care este venită din calificări.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aşteptăm cu interes debutul Ioanei la turneul de la Londra. Ştiu că iarba nu este suprafaţa ei favorită de joc dar sper să treacă în turul următor. Nu s-a putut pregăti pe iarbă pentru că nu există terenuri in România. Totul depinde de cât de repede se va adapta la Wimpledon. Indiferent de rezultat, Ioana rămâne în atenţia publicului prin titlul cucerit la Paris. Îi urez succes şi sper ca zilele următoare să ne aducă veşti bune de la Londra.
A comentat ieri subiectul directorul CSM Craiova, Sorin Manda

Antrenorul are încredere în ea

Succesul Ionei Roşca este legat şi de antrenorul de la club. În Craiova, Roşca se pregăteşte alături de Alex Banciu, un tânăr tehnician care a făcut lucruri bune în ultima perioadă.

Ioana este clasată pe poziţia 13 în clasamentul internaţional şi la Wimbledon este favorita numărul 11 la câştigarea titlului. În turul inaugural va juca împotriva lui Katie Swan din Marea Britanie, aceasta fiind clasată pe poziţia 76 în clasamentul ITF. La primavedere Iona porneşte favorită dar trebuie să fie foarte atentă în compania unei jucătoare obişnuite cu iarba. Ioana nu a mai întâlnit-o pe această jucătoare dar punându-şi în valoare punctul forte, adică serviciul şi jocul din faţă, vole-smatch, are toate şansele să o învingă. Îi doresc să ajungă cel puţin în sferturile de finală.
A declarat ieri Alex Banciu

Despre activitatea de la secţia de tenis de câmp, una care nu s-a mai remarcat în ultimii ani, Alex Banciu a spus:
Având în vedere că am reînfiinţat secţia de tenis din iunie 2013, deoarece doi ani a fost  dezafiliată, rezultatele le cataloghez drept bune până acum. Am început să legitimez şi să transfer sportivi, printre ei aflându-se şi Ioana Roşca iar nivelul performanţelor a crescut. Am început antrenamentele împreună în luna noiembrie 2012. Volumul de muncă a fost mare, câte două şedinţe de pregătire pe zi , plus încă unul de pregătire fizică pe care l-a făcut cu tatăl ei. Avem o echipă completă, antrenor, sportiv şi preparator fizic, la care s-a alăturat şi conducerea clubului, motiv pentru care îi mulţumesc domnului director Sorin Manda. După câteva luni de muncă au început să apară şi rezultatele pe plan internaţional, la turnee de zece mii de dolari. Revenind în ţară, au urmat în luna mai campionatele naţionale de 18 ani unde Ioana a obţinut medalia de aur la proba de simplu şi de dublu, unde a făcut echipă cu bucureşteanca Gabriela Ruse. După aceste rezultate unice la clubul nostru şi în judeţul Dolj, am început colaborarea şi cu Federaţia Română de Tenis şi Ioana a fost trimisa la Roland Garros suportând FRT toate cheltuielile. Rezultatul de la Paris este unul care îl face mândru pe orice sportiv şi antrenor, Ioana câştigând proba de dublu alături de colega sa Ioana Ducu. Vreau să menţionez că ni s-a alăturat şi antrenorul lotului feminin de junioare, Ioan Iovănescu venind la Craiova înainte de participarea la Roland Garros şi Wimbledon. Eu am mare încredere în Ioana şi cred că va obţine o poziţie onorabila la Wimbledon. Având o statură impozantă şi un serviciu în forţă sper să o intimideze pe englezoaică. Din motive financiare nu am putut să o însoţesc la nici unul din aceste două turnee de Grand Slem dar poate în viitor este posibilă şi apariţia mea în tribunele arenelor respective.
A mai declarat Alex Banciu

Politica