vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

FEFS Craiova aproape pe locul şapte la Târgu Mureş

Singura reprezentantă a Doljului la un turneu final de handbal, echipa de la FEFS a terminat pe locul şapte Campionatul Naţional de minihandbal (jucătoare născute în 2003-2004). Competiţia desfăşurată la Târgu Mureş a adunat la start cele mai bune 16 echipe din ţară ale categoriei de vârstă, FEFS reuşind să demonstreze că handbalul craiovean are resurse.
Pornită din ambiţia a doi profesori de a demonstra că handbalul din Bănie are resurse, FEFS Craiova s-a aflat la prima competiţie importantă de la înfiinţare. Sistemul de desfăşurare al turneului a cuprins grupe preliminarii, grupe principale (nivel la care dacă se întâlneau aceleaşi echipe ca în preliminarii, nu se mai juca meciul, ci se punea rezultatul din meciul anterior) şi meciuri de clasament. Practic, FEFS Craiova a pierdut doar două meciuri, ACS OK Sport Oneşti şi CSM.Ploieşti.  

Am fost foarte aproape de a ne califica în primele patru echipe ale campionatului. Am pierdut la două goluri diferenţă meciul cu Oneşti, în ultimele minute de joc după ce am avut o evoluţie bună. A fost dramatic şi din punct de vedere psihic jocul a avut o mare importanţă pentru noi. S-a observat lipsa de experienţă competiţională a elevelor noastre dar şi alte lucruri asupra cărora nu vreau să mă opresc acum. A fost o experienţă din care, atât noi ca antrenori, cât şi copiii am avut multe de învăţat. Consider că am avut o comportare bună şi aşteptările noastre pe viitor vor fi altele.
A declarat ieri Marian Mitroi, care alături de Remus Fumurescu, Gabriela Niculeţ şi Lavinia Firan, ultimele studente la FEFS Craiova, se ocupă de pregătirea echipei

Pivotul turneului , de la Craiova

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe lângă rezultatul în sine, obţinut în condiţiile în care echipa craioveană nu a făcut apel la regulamentul federaţie care permitea transferarea a maxim patru jucătoare de la alte echipe doar pentru acest turneu, FEFS Craiova  a obţinut şi un trofeu individual, dacă se poate spune aşa. Bianca Ghindă a fost desemnată cel mai bun pivot al turnului final al  Campionatului Naţional de minihandbal.

Ne mai mândrim că am reuşit să învingem două dintre formaţiile care câştigaseră turneul semifinal în zona lor, Rapid şi Plopeni. Spun asta pentru că din primele opt echipe clasate, suntem printre foarte puţinele echipe care nu am împrumutat jucătoare de la echipe care nu au prins turneul final. Noi am mers cu acelaşi lot de la început până la ultimul joc. La acest lucru se adaugă performanţa Biancăi Ghindă care a fost aleasă cel mai bun pivot al turneului.
A mai spus Marian Mitroi

Lotul formaţiei FEFS Craiova a fost alcătuit din jucătoarele: Roxana Chiricioiu, Bianca Ghindă, Andreea Preda, Alexandra Nica, Francesca Gogoşeanu, Maria Tudorache, Andrea Cioablă, Narcisa Badea, Adelina Gheorghe, Iulia Ciobanu, Mihaela Voinea, Cristina Croitoru, Erika Popescu, Lorena Ungureanu, Ana Maria Ciungu, Ana Maria Cojan Ţenea, Larisa Dragu şi Luiza Militaru.
Altfel, campionatul a fost câştigat de Torok Râmnicu  Vâlcea, de la care s-au remarcat în mod deosebit Alice Gogârlă – jucătoarea turneului şi Ingrid Andronache, cea mai bună extremă dreapta.

––––-

Rezultatele “U” FEFS Craiova la
Grupa preliminară:
FEFS Craiova – Baia Mare 14-14
Rapid Bucureşti – FEFS Craiova 19-23
FEFS Craiova – ACS OK Sport Oneşti 18-20

Grupa principală
ACS OK Sport Oneşti – FEFS Craiova 20-18 (s-a pus rezultatul din grupa preliminară)
HC Activ CSO Plopeni – FEFS Craiova 16-24
FEFS Craiova – Danubius 2010 Galaţi 23-16

Locurile 5-6
FEFS Craiova – CSM Ploieşti 12-13
locurile 7-8: FEFS Craiova  – HC Activ CSO Plopeni 21-15.

Politica