marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Brazilia, salvată de bări, în Columbia s-a născut o nouă stea: James Rodriguez

Se cunosc deja primele adversare din sferturile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal. Astăzi, optimile ne propun două meciuri în care se duelează Europa şi Africa.
Brazilia şi Chile au oferit meciul cel mai electrizant al actualei ediţii de Campionat Mondial de Fotbal. O partidă care părea la discreţia Selecao, ţinând cont de faptul că brazilienii au deschis scorul norocos, s-a transformat, după revenirea în joc a chilienilor, într-un meci pe muchie de cuţit, câştigat in extremis de trupa lui Scolari, la penaltiuri. În cea de-a doua partidă, Columbia a trecut uşor de Uruguay, care a evoluat fără “vedeta” Suarez, suspendat.

Salvaţi şi calificaţi de bară. În minutul 120, Pinilla a lovit transversala porţii şi a aruncat în infern banca chiliană. Era momentul în care ar fi putut scrie istorie, eliminând echipa gazdă încă din optimi. Nu a fost să fie aşa, iar câştigătoarea s-a decis la penaltiuri. Şi ca un blestem, Pinilla şi-a îngropat definitiv echipa, ratând prima lovitură de pedeapsă şi creând astfel ascendentul moral de care braziilienii aveau nevoie în acele momente. S-a terminat 3-2, cu o Brazilie care nu a convins încă de faptul că merită să fie campioană.
În cel de-al doilea meci, Columbia nu a avut nicio problemă să se impună în faţa Uruguayului, de la care a lipsit Luis Suarez, suspendat în urma “corecţiei” pe care i-a aplicat-o lui Chiellini, în ultima partidă din grupă.
James Rodriguez pare a fi noua stea a Mondialului, cu cele cinci goluri marcate până acum (două în partida cu Uruguay). Jucătorul lui AS Monaco a rezolvat de unul singur ecuaţia calificării iar acum Columbia se pregăteşte pentru sferturi.

Rezultate
Brazilia – Chile 1-1 (3-2 d.p.)
Columbia – Uruguay 2-0
Brazilia- Columbia 4 iulie ora 23.00

 
Ziua de astăzi ne propune două dueluri interesante, europeano-africane, cu partidele Franţa – Nigeria şi Germania – Algeria. La prima vedere, sorţii par să dea câştig de cauză echipelor europene, care, cel puţin teoretic, nu vor avea probleme în a merge mai departe, în meciul direct din sferturi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica