marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Asesoft şi Olimpia au luat titlurile naţionale

Liga Naţională de Babybaschet, competiţie care s-a desfăşurat la Craiova, pe parcursul săptămânii trecute şi-a desemnat în weekend câştigătorii.
După meciuri încrâncenate, pline de suspans sau, din contră, dezechilibrate (pentru că s-au înregistrat şi scoruri de genul 90-2), cu galerii pline de elan, din care părinţii au făcut parte alături de colegii celor din teren, Liga Naţională de Baby baschet (sportivi născuţi în 2004 şi mai mici) a fost câştigată de Asesoft Junior Ploieşti, la masculin şi Olimpia Bucureşti, la feminin. Finalele, au fost unele foarte frumoase, copii demonstrând că posedă un bagaj tehnic dar şi tactic ridicat pentru vârsta lor, poate prea bogat ţinând cont de reperul amintit.
Medaliile de argint au revenit formaţiilor CSS 6 Bucureşti, la feminin, şi CS 4 Sport Bucureşti (masculin). În fine, medaliile de bronz au intrat în posesia formaţiilor CSS Bega Timişoara (feminin) şi CS Otopeni (masculin).

Din punct de vedere tehnic suntem satisfăcuţi. An de an adunăm un număr din ce în ce mai mare de echipe. Sperăm că dintre aceşti copii vor ajunge cât mai mulţi baschetbalişti. Organizatoric, mulţumim factorilor locali, mai sunt multe lucruri care pot fi îmbunătăţite, şi ne dorim ca de săptămâna viitoare lucrurile să meargă din ce în ce mai bine.  La această vârstă rezultatul este mai puţin important. Există reguli ca antrenorii să folosească toţi jucătorii, indiferent de talie şi valoare şi cred că ne atingem obiectivele din punct de vedere sportiv.
A declarat la finalul competiţiei antrenorul federal Tudor Costescu

De menţionat mai este că festivitatea de premiere care a avut loc pe baza sportivă de la Colegiul Naţional “Carol I” i-a avut ca invitaţi pe primarul urbei, Lia Olguţa Vasilescu, şi prefectul de Dolj, Marius Deca.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Craiovenii nu s-au descurcat prea bine dar merită felicitări

Dacă se ţine cont de numărul echipelor participante, 79 în cazul băieţilor şi 26 la feminin, se poate spune că echipele din Craiova nu prea au avut succes. Privit însă prin prisma eforturilor depuse de copii şi tehnicieni şi a faptului că în Bănie nu există baze sportive care să permită o pregătire la cel mai înalt nivel, pentru a nu mai vorbi de investiţii, lucrurile iau o altă turnură.

Merită felicitări în egală măsură, pentru ceea ce au încercat să facă, atât copii cât şi profesorii lor. Se poate spune că până acum baschetul local nu a fost aliniat la cerinţele naţionale, o alinare fiind cele trei baze şcolare amenajate cu prilejul competiţiei în cauză şi a celor care urmează. Chiar dacă nici un teren nu este regulamentar, şi din acest punct de vedere organizatorii ar fi trebuit să aibă mai multă atenţie, de aici înainte are şi Craiova terenuri suficiente pentru ca micii iubitori de baschet să poată învăţa tainele acestui frumos sport.

Revenind la locurile ocupate de reprezentantele Băniei acestea au fost 18, prin CSS Craiova, la feminin, şi 41 (ACS “Ionuţ Drăguşin Îngerii Băniei”), 50 (ACSBC Lions 2), 53 (CSS Craiova), 54  (ACS “Ionuţ Drăguşin Îngerii Băniei” 2), 64 (ACS Juniors), 67 (ACSBC Lions 1), 69 (ACS Royal Club), 78 (ACS Royal Club 2). Cert este că Bănia baschetbalistică a avut de câştigat, că s-a creat o stare de emulaţie care obligă pe viitor şi că investiţiile făcute în sport aduc beneficii spirituale dar şi financiare, hotelurile craiovene fiind pline în această perioadă.
Bine, au existat unele probleme dar momentan trecem peste ele, bucuria spectacolului sportiv oferit de copii fiind mai importantă decât problemele adulţilor. 

Politica