vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Meciuri bune în Polonia

Naţionala de volei masculin a României a avut evoluţii bune în Polonia. România a jucat în deplasare, la Polak, ultimele două meciuri din Liga Europeană, unele importante, privind prin prisma clasamentului. Sâmbătă, tricolorii s-au impus în cinci seturi în faţa unei formaţii solide, cu o talie bună. Meciul a durat 2 ore şi 28 minute având de toate. Cu toate că au aliniat o naţională tânără, Polonia a fost o nucă tare. Cu excepţia setului patru, gazdele au intrat primele în primul time-out tehnic, inclusiv în setul de aur. Liderul statistic al echipei române a fost tânărul Adrian Aciobăniţei care a încheiat partida cu 23 de puncte realizate dar care a ajutat foarte mult şi apărarea. Laurenţiu Lică a fost cel de-al doilea ca eficienţă, aducând alte 18 puncte Naţionalei, dintr-un total de 120.

În cel de-al doilea meci dintre Polonia şi România câştig de cauză au avut gazdele. În faţa a peste o mie de spectatori, echipa pregătită de Dan Pascu a fost depăşită cu 3- 1 de Polonia şi mai are foarte mici şanse de a prinde un loc în semifinalele Ligii Europene. Românii au condus ostilităţile în primul set, în care s-a impus cu scorul de 25-22. De aici înainte la conducere a trecut Polonia care a ştiut să exploateze greşelile românilor. Chiar dacă au avut în faţă o echipă tânără a Poloniei, nu pot fi marginalizate meritele echipei şi băncii tehnice. Este clar şi dovedit că sub comanda lui Dan Pascu România a învăţat să joace la victorie, să îşi dorească tot mai mult să câştige. În cea de-a cincea etapă a Ligii Europene sunt de aşteptat partidele dintre Muntenegru şi Grecia, formaţiile pretendente la locurile fruntaşe din grupă. România va sta în această ultimă etapă a grupei.  

Meci I
Polonia – România 2 – 3 (22 – 25, 32 – 30, 20 – 25, 27 – 25, 12 – 15)

Policlinica Buna Vestire Craiova

Meci 2
Polonia – România 3 – 1 (22 – 25, 25 – 21, 25 – 16, 25 – 22)

România: Cristian Bartha, Laurenţiu Lică, Răzvan Mihalcea, Răzvan Olteanu, Adrian Aciobăniţei, Marian Bala, Mihai Mărieş, Andrei Georgescu, Gabriel Cherbeleaţă şi Codrin Mocanu
Antrenor: Dănuţ Pascu

Politica