marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Cicloturismul, la porţile Dunării

Organizat de severineanul  Dorian Cucu, membru fondator al Asociaţiei Cyclomaniacs, Blue -Week debutează astăzi la prânz, cu Skirt-Bike, manifestare  dedicată doamnelor şi domnişoarelor. Startul se va din faţa Palatului Cultural Theodor Costescu din Drobeta – Turnu Severin şi se va încheia la Pădurea Crihala, iar sâmbătă va avea loc întâlnirea bicicliştilor din judeţele Mehedinţi, Dolj şi Caraş-Severin, care vor interacţiona cu cei din Serbia şi Bulgaria.

Acţiunea va începe la ora 11.30 din Zona de Promenadă Crişan şi va fi urmată de o expoziţie de biciclete moderne şi de epocă, dar şi de fotografii de la diverse concursuri. Între timp, se va amenaja un atelier de reparaţii al bicicletelor, după care va avea loc un show de exhibiţionism pe două roţi, al cărui protagonist va fi  Barra Orban Gabor , din Sfântu Gheorghe, un fost semifinalist la emisiunea tv “Românii au talent”.   
Participanaţii de la Bike – Fest  vor trece apoi Dunărea, prin Vama Porţile de Fier I, iar seara, la Campusul Karatas, din Serbia, va avea loc party-bike. Manifestarea are ca scop promovarea cicloturismului şi atragerea oamenilor către acest sport.

M-am apucat de ciclism, în urmă cu 5 ani, după ce m-am lăsat de fumat. Avem peste 50 de membri la Cyclomaniacs, cu care ne întâlnim la sfârşit de săptămână şi facem ieşiri cu bicicletele, în afara oraşului.  Acum e o acţiune de amploare, cu caracter internaţional, care are ca scop promovarea clicloturismului. În perioada următoare vreau să fac şi un club, pe care îl voi numi Drobeta Cycling Team, unde vom avea legitimaţi mai mulţi sportivi, care vor participa la concursurile de mountain-bike. Sper ca anul viitor să organizăm şi în Mehedinţi o etapă, precum cele care au loc în Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Argeş sau Braşov. Avem doi severineni, pe Alexandru Pufan şi Daniel Balaure, care au obţinut câteva rezultate bune la aceste competiţii. Alţi doi băieţi, Constantin Băleanu şi Andrei Sănătescu au plecat la Izvoarele Dunării, urmând să se întoarcă cu bicicleta, din Germania, chiar sîmbătă.
A dezvăluit Dorian Cucu

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica