miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Asfaltări pe bandă rulantă la Izvoru Bârzii-Mehedinţi

Primarul Horia Balica (foto medalion), omul  constant de gospodar,  cu mentalitate de  neamţ,  nu se simte bine dacă nu face ceva pentru comună. În prezent la Izvoru Bârzii se lucrează la asfaltare pe 2 sectoare , peste o lună de zile se vor asfalta alte 2 tronsoane de drum comunal  şi proiectele edilului nu se termină aici…

Comuna Izvoru Bârzii judeţul Mehedinţi s-a transformat într-un adevărat şantier. Pe uliţa Ciortani din satul Halânga pe o lungime de 500 de metri, cu bani de la bugetul local, se lucrează la asfaltare, rigole betonate şi podeţe. Potrivit primarului Horia Balica, acest proiect are o valoare de circa 400.000 de lei iar termenul de finalizare este mai puţin de o lună de zile. Un alt tronson de drum comunal care se asfaltează în prezent la Izvoru Bârzii este legătura dintre DC 7 şi DC 10 între Scâteieşti şi Izvoru Bârzii peste Pod,  pe o lungime de 400 de metri. Şi aici modernizarea drumului cuprinde pe lângă asfaltare, rigole betonate şi podeţe.

Le luăm şi noi pe rând. Nu putem să facem totul dintr-o dată” ne-a declarat cu modestie primarul Horia Balica. Edilul-şef ne-a mai spus că în perioada următoare asta însemnând circa o lună de zile maxim două luni  are în plan o nouă asfaltare. Este vorba de 2km de drum comunal pe DC7 către Izvoru Bârzii. Mai exact 1km de drum de la Baloteşti către Izvoru Bârzii şi 1 km de drum  la Răscoleşti spre Izvoru Bârzii. Recent în satul Puţinei peste râul Pleşuva a fost construită o punte pietonală pentru ca localnicii din zonă să nu mai ocolească pe podul cel mare şi să aibă acces mai uşor la casele lor. Lucrarea nu a fost aşa de simplă pentru că a necesitat fundaţie în apă şi grindă de beton.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

În comuna Izvoru Bârzii peste 2-3 luni de zile va lua fiinţă un Centru de Informare Turistică ce va fi construit cu bani europeni nerambursabili. Este vorba de 140.000 de euro. Banii sunt aprobaţi urmează ca Primăria să demareze licitaţia pe SEAP. Concret este vorba de o clădire pentru informarea turiştilor care cuprinde 2 sau 3 camere cu birouri, calculatoare plus  parcare şi 2 salariaţi ce vor fi angajaţi pe perioadă nedeterminată prin concurs.

Locaţia am ales-o deja. Va fi peste drum de şcoala din Izvoru Bârzii. Acest Centru de Informare Turistică era necesar pentru că în zonă avem o serie de obiective turistice importante cum ar fi Schitu Topolniţei, Peştera Topolniţei, Cetatea Grădet sau  Valea Topolniţei. Eu şi consilierii locali mai avem şi alte proiecte în plan pentru comună  dar nu o să le dezvăluim acum ci cu altă ocazie.
Ne-a declarat primarul Horia Balica

Precizăm că în comuna Izvoru Bârzii există alimentare cu apă pentru populaţie în 5 din cele 7 sate. Iar metru cub de apă nu depăşeşte 3 lei, mai exact costă 2,55 de lei.

Politica