miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se cunosc primele confruntări din optimi

După rezultatele înregistrate luni, avem deja primele partide din faza optimilor: Brazilia – Chile şi Olanda – Mexic. Ţara gazdă a trecut fără probleme de Camerun, cu un meci magistral făcut de Neymar, în vreme ce Olanda a trimis Chile pe locul al doilea şi va evolua împotriva Mexicului, care i-a “ucis” pe croaţi.
S-au stabilit primele două partide din optimi, după patru meciuri în care s-au marcat din nou multe goluri. Olanda avea nevoie de un egal cu Chile, pentru a-şi conserva prima poziţie în grupă. “Batavii” au reuşit însă să obţină toate cele trei puncte (victorie 2-0) şi merg împreună cu Chile în optimi. Fosta regină, Spania, a reuşit să evite ruşinea şi a învins Australia cu scorul de 3-0, obţinând astfel primele… şi ultimele puncte la acest campionat mondial.

1. Olanda     9 puncte
2. Chile        6 puncte
3. Spania    3 puncte
4. Australia    0 puncte

În Grupa A, Brazilia a trecut de Camerun cu scorul de 4-1 (dublă Neymar) şi va juca în optimi cu Chile. Un meci frumos au oferit în cealaltă partidă Mexic şi Croaţia, cu europenii trimişi acasă şi Mexic, învingătoare cu scorul de 3-1, pregătindu-se pentru greul meci cu Olanda.

Policlinica Buna Vestire Craiova

1.  Brazilia    7 puncte
2.  Mexic    7 puncte
3.  Croaţia    3 puncte
4.  Camerun    0 puncte

În ceea ce priveşte partidele de astăzi, în Grupa E lucrurile par destul de clare, cu reprezentativa Franţei care va câştiga grupa, urmată, cel mai probabil de Elveţia, care nu se poate împiedica de Honduras. Şi totuşi, un egal al jucătorilor din “ţara cantoanelor” ar putea să le fie fatal acestora, mai ales dacă Franţa va juca mai lejer împotriva Ecuadorului, existând posibilitatea ca reprezentativa “cocoşului galic” să menajeze câţiva titulari.
     
1. Franţa        6 puncte
2. Ecuador    3 puncte
3. Elveţia    3 puncte
4. Honduras    0 puncte

Ora 23.00
Ecuador – Franţa
Elveţia – Honduras

Mult mai complicate sunt lucrurile în grupa F, acolo unde avem pe Argentina calificată deja, cu şanse mici de a rata prima poziţie. Nigeria, care are meci direct cu “pumele”, poate “tremura” cu patru puncte, dacă Iranul va învinge Bosnia şi Herţegovina la un scor mai mare.  E drept, în prima confruntare, un egal ar avantaja ambele echipe, aşa că este posibil să ne aşteptăm la un meci “liniştit”.

1. Argentina    6 puncte
2. Nigeria     4 puncte
3. Iran        1 punct
4. Bosnia-Herţegovina    0 puncte

ora 19.00
Bosnia – Herţegovina – Iran
Argentina – Nigeria

Politica