miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Minerul a realizat eventul

În ultimul act al competiţiei, desfăşurat în premieră pe terenul din comuna Gruia, s-au întâlnit noua câştigătoare a Ligii a IV-a Mehedinţi şi campioana sezonului trecut, Recolta Dănceu, echipă care a încheiat actuala ediţie pe locul secund, la 12 puncte sub Minerul.
Echipa antrenată de Cristian Boboescu avea şi avantajul jocurilor directe din campionat, unde în tur câştigase cu 1-0 pe Stadionul Termo din Drobeta – Turnu Severin, iar în retur remizase la Dănceu, scor 1-1. La Gruia s-au marcat mult mai multe goluri. Minerul a deschis scorul în minutul 27, prin Enea, dar înainte de pauză Tăerel a egalat. Marinaş i-a readus pe mineri în avantaj, în minutul 52, iar, la scurt timp, Porcescu a ridicat scorul la 3-1.

Chirfot a redus din handicap în minutul 59, din penalti, după ce tot el fusese faultat în suprafaţa de pedeapsă de Lăpădat, dar ultimul cuvânt l-a avut Porcescu şi Minerul a realizat al doilea event din istoria clubului, după cel din urmă cu 11 ani, când învingea în ultimul act Agromec Şimian, scor 3-1 pe Stadionul Severnav.
Ultima echipă care realizase eventul la Mehedinţi fusese CS Termo Severin, în 2010, după ce a dispus în finala Cupei României de CS Strehaia, scor 4-0 pe propriul teren.
Tot CS Termo a fost şi ultimul club mehedinţean care a promovat în Liga a III-a, învingând FC Chişoda (Timiş), cu 2-1, pe terenul din Caransebeş, însă după doar un tur de campionat, încheiat pe locul al VIII-lea, s-a desfiinţat.  

În schimb, Dănceul a pierdut a două finală consecutivă, după ce anul trecut, din postura de campioană judeţeană, era învinsă cu 1-0 de AS Baia de Aramă, pe „Municipalul” severinean.
Trofeul propriu-zis nu s-a acordat şi la Gruia, deoarece Minerul a refuzat să participe la festivitatea de premiere pe care o organizase AJF Mehedinţi şi care consta în medalii, tricouri şi mingi. Explicaţia clubului cu sediul la Valea Copcii a fost legată de faptul că adversarii au fost lipsiţi de fair-play şi au acuzat faptul că finala s-a jucat la Gruia şi nu la Vânju Mare, la jumătatea distanţei dintre Severin şi Dănceu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De multe ori, jocul adversarilor a fost foarte dur, iar la final, când ne-am dus la mijlocul terenului şi aşteptam festivitatea, Chirfot, de la Dănceu, a venit din spate, l-a scuipat pe Marinaş şi i-a dat un picior în burtă, iar arbitrul nu a luat nicio măsură. Nu am refuzat premierea, ci chiar ne-ar fi făcut plăcere să participăm, dar când am văzut ce se întâmplă pe teren şi în tribune, unde câţiva spectatori de la Dănceu voiau să sară gardul să ne bată, ne-am urcat direct în autocar. Decât să degenereze lucrurile, mai bine am plecat repede şi  ne-am schimbat de-abia în Severin. Nu cred că trebuia ca această finală să se joace la Gruia, care e foarte aproape de Dănceu.
A precizat antrenorul-jucător Boboescu

Echipa sa va juca luna viitoare în primul tur al Cupei României – faza naţională. Până atunci, Minerul va disputa barajul pentru promovarea în Liga a III-a cu campioana Gorjului, Gilortul Târgu Cărbuneşti, meci programat sâmbătă, 21 iunie, de la ora 18, la Slatina.

Politica