vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aşa arată un erou!

A fost declarat “Hero of the Day” în Afganistan.Distincţie care, aşa cum a mărturisit, îl onorează şi îl responsabilizează, în acelaşi timp.
Ieri, “Scorpionii Roşii” din Compania KAF GAD, rotaţia a III-a, care s-au aflat pentru ultimele şase luni în teatrul de Operaţiuni din Afganistan, au primit onorurile pe care le merită. Printre ei s-a aflat şi plutonierul major Daniel Fratoştiţeanu. Un militar simplu, la prima vedere, ca toţi ceilalţi colegi ai lui, care poartă însă, alături de alţi trei camarazi, o distincţie care spune totul despre dăruirea militarilor craioveni: “Hero of the day”.

Ceremonia festivă, care a avut loc la sediul  Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” – “Scorpionii Roşii, a început cu apelul solemn, apel la care a fost strigat numele dispăruţilor în misiune. Din păcate, şi în acest an, un militar craiovean a plătit cu viaţa pentru menţinerea păcii în zona de conflict din Afganistan. Numele sublocotenentului Constantin Vulpoiu a fost rostit iar colegii au strigat tare: “Căzut la datorie!”. Al său şi al altor militari craioveni, care nu mai sunt printre noi.

La ceremonial au participat ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, oficialităţile locale precum şi rude ale militarilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am avut întâlniri cu omologi din mai multe ţări, şi de fiecare dată am fost mândru auzind numai cuvinte de ispravă despre militarii români. Vă felicit pentru că v-aţi făcut cu onoare misiunea.
Le-a adresat Duşa câteva cuvinte Scorpionilor Roşii

În decursul celor şase luni de misiune, trei “scorpioni roşii” au primit distincţia “Hero of the day”, care le-a fost conferită  de către comandantul RC SOUTH, general maior Paul LaCamera. Alţi  trei ofiţeri din grupa comandă a companiei au fost decoraţi cu “The Army Commendation Medal” iar comandantul companiei a primit “Medalia de Bronz” pentru merite excepţionale şi contribuţia avută la desfăşurarea operaţiunilor militare în cadrul ISAF.

Unul dintre “eroii zilei”, plutonierul major Daniel Fratoştiţeanu, se află deja la a şaptea misiune. Distincţia pe care a primit-o de la colegii americani, “Hero of the Day” nu o consideră atât de importantă, în raport cu misiunea sa.

Poate fi oricare dintre noi. Pentru că toţi suntem pregătiţi să facem faţă situaţiilor critice. Într-o misiune nu poţi spune că este greu sau uşor. Noi ne facem datoria, nu pentru o distincţie, ci pentru că purtăm cu mândrie tricolorul românesc acolo.
A spus militarul craiovean

Ceilalţi doi scorpioni decoraţi sunt  caporal Văduva Ionuţ şi caporal Pătru Ştefan.
Peste o lună, ultimul contingent de militari pe care Craiova îi are în Afganistan, cel format din “Scorpionii Negri”, este aşteptat să se întoarcă acasă.

Politica