joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţişti craioveni pregătiţi în domeniul antidrog

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj desfăşoară, până pe 12 iunie, sesiunea de formare cu tema „Formare de bază în domeniul drogurilor” destinată unui număr de 34 de poliţişti cu atribuţii de patrulare a trenurilor de călătorie, din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova.
Cursul totalizează 16 ore şi va fi susţinut de către insp.pr. Florin Nicolăiţă şi prof. Iulia Dascălu, ambii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj.

Obiectivul general al cursului constă în familiarizarea participanţilor cu tendinţele fenomenului traficului şi consumului ilicit de droguri în România, principalele  categorii de substanţe şi efectele acestora, semnele consumului de droguri, cadrul legal şi sistemul de coordonare a politicii în domeniul drogurilor, sistemul de asistenţă destinat persoanelor dependente de droguri în România, noţiuni şi concepte teoretice utilizate în prevenirea consumului de droguri.

De asemenea, pe parcursul formării, vor fi discutate aspecte legate de substanţele noi cu proprietăţi psihoactive şi efectele acestora.
La finalul sesiunii de formare, participanţii vor deţine cunoştinţe teoretice şi abilităţi care să faciliteze abordarea problemelor asociate consumului de droguri. Locul de desfăşurare a sesiunii de formare este asigurat de către Secţia Regională de Transporturi Craiova, iar activitatea este derulată de specialiştii CPECA Dolj, sub coordonarea Centrului Naţional de Formare şi Documentare în Domeniul Drogurilor din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica