sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un vânzător de ţigări din Severin a făcut infarct de frica poliţiei

Cine vinde ţigări de contrabandă riscă chiar să-şi pairdă viaţa nu numai o amendă usturătoare sau dosar penal . Un astfel de caz nefericit s-a petrecut sâmbătă seară la Piaţa Sârbilor din municipiul Drobeta Turnu Severin, după ce un bărbat care obişnuia să vândă ţigări a murit în stradă.
De teamă să nu fie amendat, omul a făcut infarct, după ce o poliţistă l-a legitimat apoi l-a întrebat dacă are ţigări la vânzare. Colac peste pupăză Salvarea a venit la faţa locului după circa 20 de minute de la solicitare susţin martori ocular. Asta în condiţiile în care sediul Serviciului Judeţean de Ambulanţă se află la nici 200 de metri de nefericitul eveniment.  Martorii oculari povestesc că Bibică Samac abia venise la Piaţa Sârbilor, unde obişnuia să vândă ţigări la colţul străzii.
O poliţistă de la IPJ Mehedinţi l-a întrebat dacă are ţigări la vânzare, după care aceasta s-a îndreptat spre un alt bărbat,  fără să-l amendeze.

L-a întrebat <> <>. Poliţista a plecat, nu i-a făcut nimic şi a trecut strada îndreptându-se spre un alt bărbat care obişnuişte să vândă ţigări. <>, au fost ultimele lui cuvinte înainte să se prăbuşească pe trotuar lângă mine.
A povestit un severinean, care se afla lângă el

Emoţia a fost însă atât de puternică că inima omului s-a oprit din bătaie şi a căzut pur şi simplu din picioare. Cu câteva zile înainte mai primise o amendă de 1000 de lei, tot pentru vânzare de ţigări netimbrate, şi cel mai probabil, pe acest fond a făcut infarctul. Cum în zonă se află o terasă frecventată de mulţi locatari din zonă, imediat mai mulţi bărbaţi au sărit să-i acorde primul ajutor. În zadar, inima lui Bibică Samac, de 62 de ani,  încetase să mai bată.
Echipajul de pe Ambulanţă sosit tocmai după 20 de minute a încercat resuscitarea bărbatului peste 40 de minute, fără succes însă. Trupul acestuia a fost ridicat de serviciul de medicină legală şi transportat la morga Spitalului Judeţean pentru efectuarea necropsiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Salvarea a întârziat mult, a venit după circa 20 de minute . Cică nu aveau oxygen. Poate dacă venau în 5-6 minute îl salvau.
Susţineau mai mulţi oameni din zonă

Nu ştim exact cum s-au petrecut lucrurile. Am venit aici cu directorul medical şi vom dispune o anchetă să vedem dacă cineva a greşit cu ceva.
A declarat managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi, juristul  Ion Mihart

Mulţi bişniţari de ţigări se consideră  «hărţuiţi» de poliţie

Bibică Samac nu era singurul bărbat din zonă care vindea ţigări, aşa că imediat la faţa locului s-au adunat o grămadă de severineni care se ocupă cu acest lucru şi care se  consideră „hărţuiţi” de poliţie, motivând că este singura lor sursă de venit.

E o poliţistă aici care tot terorizează lumea, pe noi care n-avem ce mânca de pe o zi pe alta, vindem şi noi un pachet de ţigări. Pe cei care fac evaziune fiscală de milioane de euro nu-i vede nimeni de la poliţie, vin pe noi să ne omoare cu inima. Vându şi el un pachet de ţigări să ducă şi el o pâine acasă la copii şi a venit poliţia direct pe el. Este a nu ştiu câta oară când ne hărţuiesc aici. Poliţiştii sunt plătiţi din banii noştri, nu să ne omoare, ci să ne păzească.
A spus un severinean, care se ocupă cu vânzarea de ţigări netimbrate.

Poliţista nu trebuia să plece de aici, trebuia să ia toate măsurile de precauţie, e păcat de omul ăsta, că e semenul nostru, nu trebuia să fi murit.
A spus un alt bărbat

Un băiat de aici  de la o terasă a sunat la poliţie, a venit doamna poliţistă, care acum văd că a dispărut. <>. <>, i-am spus noi.  Femeia s-a cărat, nu mai are treabă. Normal trebuia să sune dânsa după salvare. Eu m-am dus am luat lumânare, l-am ţinut de cap , un bărbat i-a băgat degetul şi i-a scos limba. L-au fugărit pentru un pachet de ţigări. Femeia asta îl va avea pe conştiinţă cât va trăi, domnule. De ce nu e aici, noi toţi suntem aici?
Spunea un alt bărbat, martor la tot ce s-a petrecut la Piaţa Sârbilor

Cea mai a dracu contrabadă de ţigări e la Severin, că vindem şi noi un pachet de ţigări, să ducem pâinică la copii acasă. Noi care facem bani la buget îi ţinem pe ei poliţiştii, care sunt 50 pe metru pătrat. A venit şi l-a speriat că a vândut şi el un pachet de ţigări. L-a omorât emoţional, domnule.
A spus un alt severinean

IPJMehedinţi a precizat că poliţista în cauză şi-a îndeplinit atribuţiunile de serviciu şi a procedat corect în acestă situaţie şi că din verificări reiese că şi ea a sunat la Salvare.

Politica