sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Craiova, gazdă bună pentru invitaţi speciali

Timp de patru zile Craiova a fost gazda unui eveniment sportiv special. În vechea cetate a Banilor s-au desfăşurat Jocurile Naţionale “Special Olympics”, competiţie adresată persoanelor cu dizabilităţi intelectuale organizată de fundaţia “Special Olympic” România şi parteneri locali. Peste 300 de sportivi din toată ţara s-au întrecut în probe de atletism, bocce, badminton şi înot, dovedind mai presus de toată că atunci când vrei şi eşti sprijinit, poţi să dobori orice barieră.

Au fost patru zile obositoare atât pentru sportivi cât şi pentru însoţitori şi voluntari pentru că programul a permis puţine clipe de odihnă. Bucuria obţinerii unei medalii sau pur şi simplu de a finaliza o probă au făcut însă ca aceasta să dispară, să fie trecută cu vederea. Până la urmă, nu performanţa sportivă a contat ci faptul că acestor persoane le-a fost oferită posibilitatea de a socializa, de a se simţi o parte dintr-un întreg. Iar din acest punct de vedere voluntarii craioveni au făcut tot posibilul.

Merită menţionaţi medicii specialişti voluntari şi studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie, ai Facultăţii de Medicină Dentară, profesorii şi studenţii de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova şi UNEFS Bucureşti care au muncit din greu atât pentru a-i evalua pe participanţi din punctul de vedere al sănătăţii cât şi pentru a-i ajuta în desfăşurarea probelor.
De asemenea, trebuie felicitaţi pentru implicarea totală directorul de la Şcoala Specială “Sf. Mina”, Carmen Pascu şi cel de la Sala Polivalentă din Craiova, Aurelia Filip care alături de colegi dar şi angajaţii diverselor regii din subordinea Primăriei care au contribuit din plin pentru ca aceşti minunaţi copii să aibă toate condiţiile pentru a putea concura.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Flacăra speranţei a ars în piaţa “Mihai Viteazu”

Sâmbătă seara a avut loc un moment emoţionant: în Piaţa “Mihai Viteazul” a avut loc Ceremonia de deschidere a Jocurilor Naţionale “Special Olympics”, prilej cu care s-a aprins “Flacăra Speranţei”, de la torţa simbolică.
Anterior aceasta fusese purtată pe un traseu bine stabilit de foste glorii sportive ale Craiovei, precum Cristiana Cojocaru, Natalia Andrei, Nicu Stoian şi Marius Barcan, dar şi de elevii de la Liceul cu Program Sportiv “Petrache Trişcu”, care au alergat alături de copii cu dizabilităţi. Traseul s-a încheiat, după cum am amintit, în Piaţa “Mihai Viteazul” acolo unde torţa a fost aşteptată de oficialităţi locale, precum primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, şi prefectul de Dolj, Marius Deca.

Torţa a fost preluată de Lia Olguţa Vasilescu care a aprins flacăra olimpică în faţa participanţilor la competiţie, după care au fost rostite mesaje de felicitare atât de către oficialităţile locale cât şi de reprezentanta baronesei Emma Nicholson, luptătoare în ideea integrării copiilor cu dizabilităţi şi o apărătoare a drepturilor copiilor, fost director al Fundaţiei “Salvaţi Copiii”, raportor european pentru România. Nu în ultimul rând trebuie menţionaţi elevii de la Liceul de Arte “Marin Sorescu” şi de cei de la “Palatul Copiilor”  din Craiova care au oferit un interesant program artistic.

spot_img
spot_img

Politica